Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SS

Stejně je obdivuhodné, jak proruští trollové dokážou neskutečně zaplevelit každou diskuzi, která se jen trochu otře o jejich kult uctívání ;-)

2 1
možnosti
RM

R70o54m69a86n 80M42á19c18a

31. 7. 2015 19:25

reaguji na to jako vosy na med :-)

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 4
možnosti
MP

Pane Hrubon, kazdy cestopis je subjektivni. Pise ho totiz cestovatel. Je znat, ze nechapete rozdil mezi subjetkivni a objektivni.

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 3
možnosti
RM

R58o62m22a16n 20M22á70c66a

19. 7. 2015 11:23

bylo mi jasne, ze to napisete do vsech mych clanku... tak ctrl+v 

presne tak... plati me zlatem za vydavani stvavych imperialistickych pamfletu na podporu fasistu z kyjeva... proto pisu o detech, publikuji rozhovory ze studenty... vylozene se vyjadruji politicky... troll jak vino a tohle je pomsta, jelikoz jsem oznacil jeho clanek za plagiat, coz plagiat je... :-)

3 3
možnosti
JR

J76a41r49a 59R95a52n77k

7. 7. 2015 22:51

Diky, zajimave popsane setkani a zazitky s mistnimiR^

3 2
možnosti
RM

rado se stalo... bohuzel konstruktivni diskuse je likvidovana trolly...

6 1
možnosti
JM

Co na závěr? Pan Chrástek vyjádřil podezření, které se po cca 10 minutách hledání na Googlu proměnilo v jistotu. Vy jste člověk, který pracoval a jsem přesvědčen, že i nadále pracuje pro organizaci, kterou financuje věrchuška EU. Co tady děláte, bojujete proti extremistickému obsahu? Myslím, že si soudruzi nezvolili nejlepšího člověka, když jste to na sebe do 3 dnů vykecal;-D

2 3
možnosti
RM

kdyz myslite... asi to vite lip pro koho pracuji ci nepracuji... udivuje me to neoblomne presvedceni lidi, kteri vedi lepe nez ja, kde a pro koho pracuji :-) btw... z Vasich prispevku mi vyplyva, ze ani neznate rozdil mezi EU a Radou Evropy :-) zkuste si treba prostudovat tohle... zjistite, ze to jsou dve jine instituce... a ja nepracuji ani pro jednu... ale je jasne, ze budete verit tomu, cemu verit chcete...

2 1
možnosti
JM

Pozn. Na Ukrajině jsem sám za sebe. Nezastupuji žádnou organizaci, vládu, sluníčkovou neziskovku apod. Přijel jsem na Ukrajinu s tím, abych vše uviděl na vlastní oči a vyprávěl příběh, co zde zažiji. Tohle jste psal 5.7. 2015. Je tak?

A tohle píšete 7.5.

Seminář byl cílen na pracovníky s mládeží, jak jsem napsal. Cílem byla vyšší osvěta a téma jak pracovat s mládeží na téma "proti nenávisti". Bylo tam cca 20 lidí. Rozebírali jsme různé praktické příklady, co se vše objevuje a také jak s tím pracovat. Různé návody a praktické tipy. Součástí byla i práce ve skupinách, kde jednotliví pracovníci s mládeží řešili různé situace. Metodika vychází od Rady Evropy.

Mohu se Vás na pár věcí zeptat? Tenhle seminář nějakou formou financuje Rada Evropy? Jak se normální člověk dostane k podobné metodice? Musí nejprve pracovat, tak jako Vy, pro NCBI?

Jen pro p.t. publikum. NCBI je NCBI realizuje řadu projektů, z nichž nejdůležitější je Saferinternet.cz, zaměřený na zvyšování povědomí o bezpečnějším užívání internetu, pomoc uživatelům internetu v nesnázích, a na boj proti šíření ilegálního obsahu online. Podporuje vzdělávání v této oblasti, a to zejména dětí, kterým ubližuje nevhodné a závadné chování na internetu. Poskytuje pomoc, působí proti šíření ilegálního, zejména pedofilního a extremistického, obsahu na internetu. Projekt je spolufinancovaný Evropskou komisí.

3 2
možnosti
RM

na ukrajinu jsem jel jako fyzicka osoba, nepobiral jsem zadnou mzdu a da se rici, ze jsem tam byl dobrovolnikem... 

samozrejme se muzete zeptat...

seminar Rada Evropy nefinancuje... cely projekt vcetne seminare je financovan ciste z ukrajinskych zdroju.... (pripomenu jeste jednou, ze jsem nepobiral zadnou mzdu)

jak se k tomu clovek dostane? do konce brezna 2015 jsme byl zamestnancem NCBI a vzhledem k me pracovni cinnosti v NCBI jsem se dostal k metodice Rady Evropy.... a take behem sve pracovni cinnosti jsem poznal tuto ukrajinskou organizaci, se kterou dale spolupracuji na vlastni pest jako fyzicka osoba... k podobne metodice se muze dostat kazdy... je, pokud me pamet neklame open source... ci CC

NCBI a jeho financovani jste popsal z webu dokonale... ale jeho zamestnancem nejsem od dubna 2015... od teto doby nemam zadne vazby na NCBI ani na Evropskou komisi... a na Ukrajine jsem byl v obdobi 23. - 30.6.2015

v pripade dalsich otazek se na me nevahejte obratit...

3 1
možnosti
PB

...... volím nový přípěvěk, v tem Vašem "valčíku" s panem Chrástkem se sice orientuji, ale jinak bych se tam ztratil ...... neb v tomto případě nemíním hodnotit projekty EU (na Ukrajině se pěkně podepsala), ať jsou pak dotovány, cíleny, propagovány a realizovány kýmkoliv a kdekoliv. Sázím na postřehy přímého pozorovate, který je fyzicky na místě, dokáže se zorientovat, má schopnost přijímat a vyhodnocovat informace (z obou stran ?) a přiblížit pak dění "konzumentovi" ze svého pohledu, nikoliv z pokřiveného pohledu mediálního, jak jste sám uvedl v úvodním blogu.  

...... co se týká motto semináře "proti nenávisti",- (?) osobně si myslím, že se bude do budoucna prohlubovat i když bude v oblasti klid zbraní,- důvodů k tomu mají obě strany neurekom - viz. Balkán. O to víc mne zajímají názory prostých občanů - civilistů na celkové dění, na domácí, zahraniční event. regionální politiku, reálné vize do budoucna, východiska, atd.atd., což jste popsal v dění "PO" semináři ...... a ta nenávist vlastních proti vlastním z toho přímo číší ! R^

3 0
možnosti
RM

Dobrý večer,

díky za normální komentář k věci... Na Ukrajině jsem nebyl v rámci projektu EU, jednalo se o projekt čistě ukrajinský a já tam byl v podstatě na dovolené jako host... nebo dejme tomu dobrovolník a jako fyzická osoba... a máte pravdu... nenávist se bude prohlubovat, pokud se s tím nebude pracovat... divoký západ se také kolonizoval divoce... tak vidím paralelu podobně... pokud mám shrnout názory lidí tam... tak oni chtějí normálně žít a chtějí mír... to je pro ně to nejzásadnější... a naprosto esencialní... nepodporuji vladu v kyjeve, nepodporuji ani dnr ani lnr, nepodporuji ani rusko a putina... pro ne je zasadni mir a normalni zivot... jsou vytrzeni vne z politiky a tu uz ani moc nesleduji... opravdu nejake specialni politicke nazory nemaji, ze ti jsou hodni a ti druzi zli... chteji konec valky, chteji fungujici stat bez korupce... o zahranicni politice toho moc nevedi... resp. o postojich evropy, ameriky, ruska... vedi jen to, co nekde chytnou ze zprav, ale to moc neresi... protoze zasadne resi vlastni zivoty... realne vize do budoucna a vychodiska moc nemaji... sami nevi, co prijde... mozna je meli drive, ted uz tak nejak ziji s tim, co prijde.... oni ti lide z donbasu nechovaji nenavist k nekomu... max k politikum... urcite ji nechovaji k dalsim obcanum, kteri ziji tam, kde je mir... problemem jsou spise ti, kde je mir, tak maji furu predsudku vuci donbasanum... co jsem tak pocitil, kdyz to tak obrazne napisu, valka z nich udelala lepsi lidi... pochopili, ze nenavist neni reseni, ze je potreba pomahat potrebnym apod... toto jsem tam citil...

3 1
možnosti
PB

....... obdobné pocity civilistů v Daruvaru 1994 - Chorvatsko (kombinace napětí, úzkosti, plačtivosti, dojetí, vzteku, splínu- atd.atd), - psychika vybičována do maxima ...... v souvislosti s diskusí "PO" semináři,-  můžete ve stručnosti popsat obsah, formu a samotný průběh "semináře" ?

1 0
možnosti
RM

Dobrý den,

seminář byl cílen na pracovníky s mládeží, jak jsem napsal. Cílem byla vyšší osvěta a téma jak pracovat s mládeží na téma "proti nenávisti". Např. mládež žije sociálními sítěmi, kde konzumuje a sdílí nějaký obsah a pak to také vede ke změně jejich chování a pohledů. Je tu jistá propaganda a informační válka, která stimuluje k vyšší nenávisti vůči jedné či druhé straně. Cílem tedy bylo zachovat zdravý rozum, nevěřit všemu, co si na internetu přečtu apod... Na Ukrajině je to vysoce aktuální téma. Bylo tam cca 20 lidí. Rozebírali jsme různé praktické příklady, co se vše objevuje a také jak s tím pracovat. Různé návody a praktické tipy. Součástí byla i práce ve skupinách, kde jednotliví pracovníci s mládeží řešili různé situace. Metodika vychází od Rady Evropy. Délka semináře 3 hoďky. Průběh úplně v pohodě. Účastníci seznali téma aktuální a spolupracovali skvěle. Vše probíhalo jako obyčejný seminář kdekoliv jinde.... K nějakým emocím došlo až po jeho ukončení, když byla nezávazná diskuse... Opravdu velký respekt k těmto lidem, že na něco takového přišli a jsou motivováni dále pracovat, i když řeší úplně jiné problémy. Říkali, že pro ně to byl super stimul, že mají nad čím pracovat a mají nějaký cíl a nemusí tak jen myslet na to špatný. Pokud máte nějaký doplňující dotaz či jsem neodpověděl úplně vše, co vás zajímá, sem s tím...

2 1
možnosti
JS

Zatím po třech dílech dobrý. Uvidíme dál.

4 0
možnosti
RM

Díky... Pracuji na dalším

3 1
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10874x
Jedinec zabývající se problematikou bezpečnosti internetu, sociálních sítí, mediální manipulace a obecně témat, která považuji za aktuální a potřebná. Také trochu cestovatel a dobrodruh. Přežil jsem týden v Nigérii, konflikt na východní Ukrajině a zemětřesení v Ázerbajdžánu. Věčný student cizích jazyků, celoživotní sportovec a příležitostný kuchař.

Věřím, že moudrost, slušnost a lidská vzájemnost je tou správnou cestou.

„Cit ani vůle nejsou argument, chybí-li rozum.“ (TGM)

Sledovat mě můžete také na Twitteru.

Seznam rubrik