Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Nenarodila jsem se v Praze, ale žiji zde přes 30 let. Nevím, kde pan Hudeček v Praze byl, či jen v kanceláři, nebo i v přírodě. Mohu mluvit jen za Prahu 5 a Prahu 6 - tato velká část má dvě přírodní chráněné oblasti obrovské plochy (Prokopák a Divoká Šárka) plus spoustu menších chráněných oblastí (Motol, Hvězda, atd.) a navíc tyto části Prahy jsou doslova plné lesů, parků, areálů zdraví, dětských hřišť i velmi husté zeleně mezi domy i na sídlištích. Z Prahy 5 a 6 zeleň a parky navazují přímo na Petřín a Růžový sad k hvězdárně - a tím je vše zelenými plochami spojeno až k Praze 1 a Hradčanům. Pětka je svým velkým počtem škol, školek, bazénů a nemocnic pro rodiny hezké místo k životu, rodiny zde mají možnost velkých výdělků oproti malým městům, protože jsou zde sídla mnoha firem. Navíc je to z pětky do centra Prahy 10 minut. Pokud je pro pana Hudečka toto město nepříjemné, nikdo jej nenutí zde žít ani pracovat...

1 0
možnosti
PK

Mně pan Hudeček, i když nemiluji jeho politickou stranu, nepřipadá hloupý a uvažuji co ho k tomu vedlo. Jde zřejmě o zeleň uvnitř města, nejen metry, ale rozložení, kvalita, zeleň v detailu dělá zázraky. Mně se také nelíbí zabetonování Perštýna komplexem "Copa-Kvadrio". Kolem Wilsonky je sice "Šervud" ale jak vypadá? O prostorách kolem Masaryčky raději pomlčet, s novým Florentiniem se nic nezmění. Takže bych pana Hudečka nevyzýval aby se vrátil tuším do "Olomóce" a vyučoval zeměpis.

0 0
možnosti
JR

J27a59n 33R24á26ž

3. 6. 2013 19:20

Lokální patriotismus je velmi pěkná vlastnost, mám ji taky. Jen nesmí přecházet v pocit, že místo (město), ke kterému se z patriotismu vyznávám, je oproti jiným místům (městům) nějak mimořádně vyjímečné.

Pocit hrdosti a sounáležiosti s nějaký městem je ryze subjektivní a pozitivní pocit, nic proti tomu, ale dělat z toho něco jiného, než ve skutečnosti je, přináší mnoho nedorozumnění s lidmi, kteří ten pocit nesdílejí. Například mnozí ne-Pražané nelibě nesou, že autonomní záležitosti Prahy se navenek  tváří, že se jedná o přinejmenším událost celostátní důležitosti, jako například nedávný puč na pražské radnici. A když zaplní zadní strany denníků "svědoborná" dramatická zpravodajství o interních událostech ve Spartě,či Slávii, tak takové zpravodajství může vzbudit u ne-Pražáků nanejvýš útrpný úsměv!

0 0
možnosti
PL

P56e68t47r 50L94u76k57e46š

3. 6. 2013 14:58

Vaše dílko považuji za  nepodařenou agitku  s akcentem na strunu lokálního patriotismu. U mě si nezabrnkáte. Pracujete s předpokladem, že čtenář blogu nemá přehled o tom, kdo je kdo. Proč tam rovnou nenapíšete: "My kluci z ODS říkáme, že je Praha zelená až moc."  A že je Praha krásná? Je. Navzdory developerským společnostem s vazbami na pražskou ODS, je. Hudečkovy výroky si přečtu v originálním textu a souvislostech. Ne, že by na tom záleželo. Zeleně je málo. K tomu nepotřebuji pana Hudečka, ani Vaši ODS. Stačí prostudovat územně-plánovací dokumentaci a bohulibé záměry, které jsou v Praze protlačovány. Z jihoměstského Palerma zdraví člen Hnutí pro Prahu 11.

2 2
možnosti
JS

A tenhle trouba se prohlašuje za primátora a ještě nemůže najít telefonní seznam koho zavolat při povodni a zapomene nechat postavit zábrany. Co si všechno nechají lidé v Praze líbit.:-P

2 0
možnosti
VH

Praha vždy byla krásná, dnes je bohužel zejména centrum tak přeplněno turisty, že není slyšet české slovo. Kdo si chce vychutnat krásy Prahy, ať si v létě v neděli přivstane a jde do ulic již ve čtyři ráno. To je liduprázdná, auta nejezdí, domy jsou opravené a tak by měla vypadat.

3 0
možnosti
OV

R^

máte 100% pravdu, zrovna dnes mě zarazila vlna nechutných poznámek proti Praze pod povodňovými články

8 3
možnosti
JU

Když je pro vás nejkrásnější Praha, proč by pro Američana neměla být nejlepší Amerika? To si skutečně myslíte, že pro nezávislého pozorovatele je Praha nej? 8-o

4 4
možnosti
OU
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1271x
Jan Lupoměský

Seznam rubrik