Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pan autor pise, ze ceny potravin jsou v nemeckych retezcich 1.5 az dvakrat drazsi nez v CR. to neni tak dulezite jako t. zv "buying power", To je kupni sila toho co si jednotlivec vydela. Lide v CR si casto stezuji, ze prumerny vydelek v Nemecku je ctyrikrat az petkrat vyzsi nez v CR. To uz je co rict, jinak by Nemecko nebylo takovym lakadlem, jakym je USA v severni, stredni i jizni Americe.

Nemecke pivo mi chutna, horsi je pecivo, mam radsi slane nez sladke aco bych za to dal kdyby si mohl koupit vselijake ty jidase, pletynky nebo precliky ktere kdysi mama doma pekla.

Bohu\el ted uz nejsou k videni ani Ceskomoravskoslezku.

1 0
možnosti
Foto

Podle mých příbuzných, žijících v Německu, si ceny potravin vůbec nezahrnují do domácího rozpočtu.

0 0
možnosti
JT

J84i56r41i 74T30i86c59h69y

11. 5. 2022 16:05

Ja bych v Nemecku nezil vzhledem k nekolik a daleko dulezitejsim duvodum.

0 0
možnosti
Foto

No jasně, je to tam samej neonacista, neomarxista, LGBT na každém rohu a v obchodech nabízejí 99 pohlaví.

Mohl byste nám prozradit, kterou zemi byste podle Vašich nároků považoval za ideální? ;-D

0 0
možnosti
JV

J53i42r45i 34V84r70a71b84e96c

11. 5. 2022 15:03

Česká piva (když je někdo chce) dostanete v každém supermarketu. Pečivo ? Mají Němci nejlepší na světě,v každém světadílů mají German Becker kšefty narvané.

3 0
možnosti
IL

I14v90a69n72a 47L77a63n57c37e

11. 5. 2022 13:59

Já s vámi souhlasím. V Americe je všechno hrůzně přeslazené, jejich donuts jsem se nemohla asi deset let ani podívat, natož to jíst. Bohužel, zvykla jsem si. Hradištˇanku a Moravanku něco v takovém stylu jsem tady nikdy nenašla. Čokolády mě nechutnají, pouze Dove... Našla jsem si mezi tím, co mi nechutná to, co už mi nevadí. Kdyby jste tam žil déle, tak byste si také určitě našel věci , které by vám chutnaly.

Amerika je veliká, takže nemůžu říct, že po celé Americe je to stejné. U nás je hodně mexičanů, takže mexická jídla se nechají koupit. Asijské obchody, ale český obchod je pouze jeden regál, daleko od nás a musíte se trefit do doby, kdy jim přivezli naše české okurky, hrubou mouku, naše zelí apod.

2 0
možnosti
JB

J78i47r92i 67B71o84r

11. 5. 2022 12:37

Něco tak hloupého o Německu už jsem dlouho nečetl. Chápu že je to pouze váš osobní dojem. Seďte doma a dcera může přijet za vámi. Určitě bude mít radost že tady máme "čalamádu".Rv

4 3
možnosti
JM

J53a78n 93M26a29r47e83k

11. 5. 2022 15:27

Ano, na prvního máje jsme skandovali: 'Pozdravujem naší vládi, zlevnila nám čalamádu'....ale ted vážně: Komu chybí v Německu čalamáda, to musí být gurmánský zvrhlík.

3 0
možnosti
Foto

Vlak je drahý všude, to už není cestovní prostředek pro chudé, jako když jel pantáta Bezoušek do prahy;-)

1 0
možnosti
VM

V Německu dostanete všechny druhy chleba, od celožitných a celozrnných až po ty nejsvětlejší. Ostatně jako u nás. Pivo sice noc nepiju a žádná značka mi zásadně nevadí, ale vím, že se tam dost pije dost pivo pšeničné, ostatně jako dříve u nás. To je sladší, ano. Ale i tam mají něco jako naše pivotéky, kde dostanete různé druh piv z celé Evropy i ze světa. No a že je tam jídlo 2x dražší a drahá doprava? Za posledních třicet let jsme ty rozdíly v cenách dost stáhli oproti předchozím časům.

4 0
možnosti
Foto

Jezdíme občas nakupovat do Bavorska, protože řada potravin je tam levnější, nebo ve stejné ceně, ale lepší kvalitě.

4 0
možnosti
PK

Pochybuji že by německé řetězce tady všeobecně prodávaly se ztrátou či malým ziskem. Takoví dobráci to zas nejsou. Např. takové tempo prodeje v LIDLu jako je u nás jsem tam nikde neviděl.

2 0
možnosti
MB

Asi záleží, kde se dotyčný pozorovatel pohybuje.

Jedu vlakem do Beskyd, obezit vidím minimum. Jdu nakoupit do Lidlu, skoro samá funící obezita opřená o plný vozík. Jdu do OC Karolina, a ejhle, plno krásných štíhlých a mírně plnoštíhlých děvčat a mladých žen bloudí textilními butiky.

Statistika to jako buldozer shrne do jedné barvičky a někteří jedinci mají jasno...

4 0
možnosti
  • Počet článků 8
  • Celková karma 15,18
  • Průměrná čtenost 4311x
Je mi něco přes 60 let, Hodonín. Ve volných chvílích se věnuji různým analýzám ať ekonomickým, sportovním, ale i společenským. Mým cílem není jen kritizovat, jak je to běžné, ale především hledat cesty, jak a čím věci vylepšit.

lunga.jan@gmail.com

 

Seznam rubrik

Oblíbené články