Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vnitřní dialog

Jakmile je dosaženo vnitřního mlčení, je možné vše. Metoda směřující k zastavení našeho vnitřního dialogu je stejná jako ta, pomocí které jsme byli nauční k sobě mluvit. Byli jsme tomu naučeni povinně a bez váhání. Stejným způsobem musíme vnitřní rozmluvu i zastavit. Povinně a bez váhaní. Svět lidí stoupá a klesá a lidé stoupají a klesají se svým světem. Bojovník se však do stoupání a klesání svých bližních nezapojuje. (Carlos Castaneda)

ol


Poslední dobou vnímám kolem sebe více a více lidí, kteří mluví nahlas. "Vnitřní ialog" u nich přerostl do takové míry, že nahlas mluví sami se sebou a se svými iluzemi.

Podmínkou prozření je naopak ZASTAVENÍ vnitřního dialogu. Vnitřní dialog je sekvenční mechanismus logické mysli, využívající naučené a společností vnucené software a memplexy.

Co se stane, zastavíme-li vnitřní dialog?

Zkusme na chvíli ZASTAVIT myšlení. Generujeme neustále myriády myšlenek, záblesků, podprahových kusů software, memů, a to za jediným účelem: ovládnout "svět", ze strachu, že nám "ublíží". Abychom opustili veverčí kolo iluzí, musíme mít v hlavě naprosté prázdno. Pokud to vydržíme dostatečně dlouho, stane se ZÁZRAK.

Zastavíme "dělání" světa. Přestaneme "myslet" a začneme vše vnímat jako "obrazy", které jsou doplněny o další rozměry - vnímáme multidimenzionálně.
Ztratí se sekvenční vnímání, zmizí slova, jsouce nahražena HOLOGRAMY. Zastavením světa (rozumějme, iluzorního světa, který generuje sekvenčně naše logická mysl) se napojíme na informační sběrnici Absolutna (=Vesmíru, Božstev, Nekonečna, Nekonečných Plání, jak je libo) a vnímáme "skutečný" svět ve své neskutečné rozmanitosti a rozlehlosti.

Zastavením světa však otevíráme pověstnou třináctou komnatu, a tak musíme být řipraveni čelit Pravdě, jejíž výzva je rovna smrti. Pravdě, neúprosné výzvě, ve které můžeme mít vše - jedině však, když o nic egoisticky neusilujeme.

Ocitneme se v rozšířeném stavu vědomí, které lze pracovně nazývat druhá a třetí roveň vědomí. Je to velmi přibližné, a ještě více osobní: pravda nejde přiliš klasifikovat, ani škatulkovat - jde jedině žít poté, co přijmeme Výzvu.

Žití se přijetím Výzvy však stane neustálou konfrontací - je však vědomou, a ne nevědomou (=utrpení). Pomocí neustálých konfrontací "rovnáme" všechny své části do pomyslného středu. Čím více jsme defragmentovaní, tím větší energetickou pákou působí jakékoliv vystředění (="chyba") od pomyslného středu plynutí bsolutna. Jak rád by se člověk mnohdy vrátil do "elektrárny" (Matrix I.), ale o již není možné. Existuje již jen nekonečná cesta vpřed; cesta, která nikdy nekončí. Jak smutně zpívali Queens: "Who wants to live FOREVER?" (Highlander I.)

A tak mnozí z nás zůstanou v laskavé něvědomosti, protože se bojí pohlédnout ravdě do očí. Budou dále cvičit v trenažéru jménem Maňáskov, dokud je to bude bavit", a dokud se nepřesytí prázdnoty vlastních iluzí.

Další poté, co zahlédnou jen nepatrný cíp Pravdy zešílí, a začnou sami sebe vydávat za Proroky, Mystiky, a Guruy netuše, že zahlédli jen nahodilý cár, přičemž Pravda je ještě mnohem hlouběji v nich samotných, a je ve své syrovosti mnohem, mnohem šílenější, než fragment, který si zbožštili v iluzi vlastního ega.

KDO vlastně jsme? KAM, a PROČ, směřujeme?

Nevymýšlejme si odpovědi - naše běsnící mysl na to nestačí.

Zastavme dělání iluze "světa" a tiše, velmi tiše naslouchejme.

Pravda, a všechny odpovědi, pomalu přicházejí...

Autor: Ota Luňák | pondělí 4.6.2007 17:08 | karma článku: 19,37 | přečteno: 2153x
  • Další články autora

Ota Luňák

Zlaté kapičky doktora Rychlíka

U obvodního doktora jsem nebyl mnoho let; asi proto, že léky zásadně nepožívám. Jsem totiž přesvědčen, že za nemocemi je vždy psychika/mysl - ať již přímo (působení psychiky na geny), či nepřímo nezdravým způsobem života (přejídání se, konzumace chemických potravin...). Současná "věda" již k tomuto poznatku také pomalu dospívá.

9.1.2012 v 23:03 | Karma: 24,53 | Přečteno: 2581x | Diskuse| Společnost

Ota Luňák

Jak se efektivně (ne) zbláznit.

Dnešní svět je zmatek nad zmatek. Neznalost navíc nikoho neomlouvá! Neznalost dokonce i zabíjí!

17.1.2011 v 0:00 | Karma: 8,58 | Přečteno: 880x | Diskuse| Společnost

Ota Luňák

Sociální sítě - Bůh nebo Ďábel?

V dnešní hektické době, při extrémní pracovní zátěži, je těžké se efektivně vyhledávat přátele a ještě se s nimi družit. A v tom jsou sociální sítě nepřekonatelné. Přátelství lze navázat jediným kliknutím - a pak je již jen na nás

15.1.2011 v 20:00 | Karma: 11,22 | Přečteno: 1486x | Diskuse| Společnost

Ota Luňák

Extáze s Elspeedem v Andalusii

Po ukončení letové sezóny Elspeedo komunity se mi moc nechtělo létání na padákovém kluzáku (Gradient Orbit 2) zanechat. Začal jsem si už létání více vychutnávat, a tudíž mě napadaly různé myšlenky jak "dále a více"... Když jsem se naposledy na Javorovém v Beskydech ocitnul ve výšce přes tisíc metrů došlo mi, že se budu muset začít zajímat a učit, co dále - jak na přelety, jak využívat GPS, jak získat znalost mnoha souvisejících terénů, podmínek, letových omezení... atd. Navíc ve mně podzimní počasí neustále zvyšovalo touhu po sluníčku.

8.12.2009 v 13:44 | Karma: 8,68 | Přečteno: 1103x | Diskuse| Cestování

Ota Luňák

Samasati II

Když jsem se vrátil z dalšího úžasného kruhu spřízněných duší, byl jsem plný touhy vyjádřit slovy to, co slovy vyjádřit nejde. Došlo mi ale, že se pomalu vracím do stavu vědomí, kdy slova se stávají zbytečnou brzdou, kdy stačí zaostřit vědomí a paprsek mé pozornosti mě přenese tam, kam potřebuji.

25.6.2009 v 9:48 | Karma: 12,36 | Přečteno: 1005x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2679x
Mimo informačních technologií klasického typu se věnuje paraglidingu, psychologii  a pátrání v multidimenzionálních vrstvách neskonale dokonalého informačního systému zvaného Člověk. Neúnavný propagátor různých způsobů rozšiřování lidského vědomí a sdílení informací. Zakladatel portálu sdílení Vizitkov.cz