Psycholytická psychoterapie

Tam, kde "věda" selhává, nemá Příroda problémy - přírodní substance spolehlivě léčí, a to bez vedlejších účinků. Záleží na přístupu léčeného - "víra tvá tě uzdraví" je tisíce let starým axiomem. 

„Psycholyticka´ psychoterapie je psychoterapeuticka´ metoda, prˇi ni´zˇ jsou k podporˇe le´cˇebne´ho procesu vyuzˇi´va´ny psychotropni´ substance promeˇnˇuji´ci´ veˇdomi´. Prˇi pouzˇiti´ te´to metody uvolnˇuji´ fyziologicke´ procesy mozku obranne´ psychicke´ mechanismy a umozˇnˇuji´ lepsˇi´ prˇi´stup k potlacˇeny´m pocitu°m a skryty´m kapacita´m.“

„Vzhledem ke zmeˇneˇne´ kvaliteˇ mysˇleni´ pod vlivem substance se mi zda´, zˇe s ohledem na pozˇadavek, aby terapeut na´sledoval klienta tam, kde se nacha´zi´, je naprosto nezbytnou podmi´nkou psycholyticke´ terapie, aby byl terapeut schopen sledovat klienta na jeho cesteˇ terapeuticky´m procesem. Mysˇleni´ je za teˇchto podmi´nek asociativneˇjsˇi´, propojene´ a vi´ce se podoba´ prima´rni´m mysˇlenkovy´m procesu°m. Je nezbytne´, aby terapeut cha´pal jak toto, tak i jake´koli podneˇty vzcha´zeji´ci´ z analyticky´ch/ logicky´ch mysˇlenkovy´ch procesu° nasˇeho norma´lni´ho stavu veˇdomi´. Terapeut se musi´ umeˇt pohybovat v obou teˇchto sveˇtech, a pokud to nedoka´zˇe, za´sadneˇ zbrzdi´ cely´ proces.“

Úžasná kniha z nakladatelství DharmaGaia je nepostradatelným pomocníkem všem terapeutům – a to nejen těm, kteří pracují s psychotropními substancemi. Její strukturovaný postup je praktickým vodítkem všem psychonautům; a to jak těm, kteří mění sebe sama, nebo těm, kteří pomáhají změnit život svých klientů jako průvodci na cestě po spletitých cestách „psýché“.

V poslední době se prokazuje, že psychedelika mají pozitivní vliv při léčbě psychických poruch. Je to velmi pozitivní zpráva. Pozitivní pro pacienty, méně pozitivní však pro farmaceutické mafie a podvodníky v bílých pláštích.

Dr. Friederike Meckelová Fischerová, Terapie se substancí.
Psycholytická psychoterapie v 21. století
Nakladatelství DharmaGaia

Autor: Ota Luňák | neděle 7.1.2018 14:21 | karma článku: 9,79 | přečteno: 374x
  • Další články autora

Ota Luňák

Jak změnit svůj osud

24.2.2018 v 14:51 | Karma: 12,83

Ota Luňák

Vyhoďme se z kola ven

29.12.2017 v 13:06 | Karma: 9,48

Ota Luňák

Tajný náčelník

18.10.2017 v 13:53 | Karma: 10,69

Ota Luňák

Jedna vizitka zvládne vše?

21.7.2015 v 0:00 | Karma: 10,52

Ota Luňák

Zlaté kapičky doktora Rychlíka

9.1.2012 v 23:03 | Karma: 24,53