Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠF

stev

6. 2. 2010 17:20
Brno prahne po obrovském dopravním kolapsu.

I pro Brňany je stávající tramvajový uzel u hlavního nádraží jedním z nejdůležitějších přestupních uzlů, natož pro dojíždějící z venkova. Přesunutím nádraží do odsunuté polohy (Zvonařka, či Rosické, jak je libo, co se týče názvu), velké množství lidí ztratí výhodu pohodlného přestupu a rychlé dopravy všichni KAŽDODENNĚ dojíždějící venkované. Do Brna přitom denně dojíždí až 400 tisíc cestujících. Přestup a následná doprava do dalšího vhodného přestupního bodu bude cca 15 minut. Nepochybně to bude znamenat, že část těchto cestujících z venkova přestane používat železnici, a začne do Brna více využívat individuální automobilovou dopravu.

0 0
možnosti
LH

ant.

6. 2. 2010 18:33
...kolik z těch 400 tisíc lidí jede až na Hlavní nádraží???

...výhodu rychlé dopravy a pohodlného přestupu nikdo neztratí - i u nového nádraží bude jezdit šalina...a ke starému nádraží nebo na Nové sady to bude trvat asi 3 minuty - ne 15 minut, jak píšete vy. To by to nové nádraží muselo stát ve Slatině...navíc ti KAŽDODENNĚ dojíždějící venkované - také já -  vystupují i na jiných vlakových zastávkách, používají autobusy a auta, takže určitě uvítáme, když alespoň jedno nádraží v Brně bude moderní a já osobně klidně oželím ty zhruba 3 minuty delšího cestování výměnou za opuštění současné nádražní pastoušky...a pokud současný přestupní uzel považujete za pohodlný, tak asi žijete hodně tvrdý život...:-)Rv

0 0
možnosti
PH

kostej_

6. 2. 2010 17:10
on někdo dneska ještě jezdí vlakem?

8-o

0 0
možnosti
E

ErikS78

7. 2. 2010 14:41
Re: on někdo dneska ještě jezdí vlakem?

...budete se divit, ale jezdí a spousta lidí, jinak myslím si že odsunuté nádraží je zbytečný strašák , Brno si rozhodně zaslouží, důstojnější hlavní nádraží, byť stávající poloha je víc než geniální, tak kapacitně i technologicky absolutně nedostačuje dnešním požadavkům už jev co se týče integrovaného dopravního systému. 

0 0
možnosti

Extra Želva

6. 2. 2010 16:00
článek

Autor snad chce zpochybnit, že není výhoda mít nádraží přímo v centru? Je obrovská výhoda mít nádraží přímo v centru, stačí jen vystoupit z vlaku a člověk stojí na uzlu, ze kterýho se dostane kamkoliv do Brna. To že je to asi v ČR unikát je snad důvod dělat to tak i v brně? Máme to zkrátka vyřešený líp než v olomouci (a jinde). Ano, kilometr není zas tak moc, ale už to není přímo na dopravním uzlu a člověk se tak bude muset (uplně zbytečně) přesouvat. Aktuální pozice hlavního nádraží je ideální - všem to tak vyhovuj, tak proč s tím hejbat? A argument že mají být v centru města obchody a fitnescentra je hloupej. Schází ti snad nějaká budova v centru?

Shrnuto - přesouvat nádraží někam jinam je zbytečnost a plýtvání prachama - rekonstrukce starýho nádraží vyjde mnohem levněji.

0 0
možnosti
P

PetraHor

6. 2. 2010 16:04
Re: článek

Peníze budou, my nebudem. Je třeba pěkně podojit město,kraj, stát i EU, nějaký prášule budou i za prodej lukrativních pozemků v centru. Otázkou je jen, jestli se tím centrum nepřesune někam jinam :-)

0 0
možnosti
RG

eizoeizo

6. 2. 2010 15:52
V Brně máte nedostatek hospod, obchodů atd?

Nešlo by k tomu civilizovaně upravit současné nádraží?

0 0
možnosti
RG

eizoeizo

6. 2. 2010 15:56
Re: V Brně máte nedostatek hospod, obchodů atd?

A mimochodem... když z centra odsunete nádraží, logicky se tam bude vyskytovat i méně zákazníků těch obchodů apod. Přitom by takové spojení dopravního uzlu a obchodů bylo ideální, podívejte se na nádraží ve velkých evropských městech. Dnes už se Vám nikdo pěšky nebo s přestupy nikam harcovat nebude.

0 0
možnosti
FD

FoDa

6. 2. 2010 15:49
Hmm...

přesun nádraží o kilometr dál, za obrovskou částku několika miliard, která by šla využít mnohem smysluplněji, jen kvůli tomu, aby se mohly postavit nové obchody a další komerční objekty, považuji za jednu z největších pitomostí poslední doby.

0 0
možnosti
PT

Grande_Paulo

6. 2. 2010 15:47
Vážený autore

Nádraží že nebývají v centru?  Nemusím chodit daleko pro příklad, že se mýlíte. Co Praha? Hlavní nádraží, Masarykovo nádraží atd. ?

0 0
možnosti
TB

guam

6. 2. 2010 15:39
to nic není

jezdit tramvají, ale zkuste si jet z nádraží Jablonec/N autobusem min 15 minut, než se dostanete do města to je teprve žúžo

 To já celkem chápu ochranáře, že chtějí udržet nádraží v centru, Vaším nádražím jsem už několikrát projížděl, takže vím jak vypadá. Na poloze nádraží hodně záleží. Tak třeba nádraží v M.Svatoňovicích bylo vybudováno úplně mimo cokoliv do volného prostoru jenom kvůli tomu, aby na tom někdo vydělal, jeho význam vzrostl teprve tehdy když zde nalezly černé uhlí.

 takže skutečně hlavní nádraží v centru to terno, přebudovat, zlepšit, ale nestěhovat. Je to pouze můj názor, hodně lidí s tím, asi, souhlasit nebude, s tím počítám předem

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1146x
Jsem student z Brna, který o politice nejen rád diskutuje, ale i píše.

Seznam rubrik