Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

musulman

24. 12. 2007 9:33
já jsem rozhodně pro komerci,

a hlavně pro ten slunovrat, to se nedá oddiskutovat, je to přece jen krása když se začne den prodlužovat a vidina jara se přibíží. Ten Kristus mě nějak nebere, a jeho víra v boha už vůbec ne, evidentně se mýlil, když věřil, že svojí obětí obrátí člověka na cestu dobra. Jen dal lidstvu další zneužitelnou ideologii, která mu přinesla jen utrpení a temnotu.

0 0
možnosti

Klein

23. 12. 2007 22:39
Domnívám se

že vám čeština ujela do slovenštiny, ale to není podstatné, hlavní je uvědomění, že se slaví narození Ježíše Krista, Božího syna, který přišel na svět povzbudit zkažené lidstvo, aby litovalo svých hříchů a nepravostí a dodržovalo kodex víry v Boha a kodex morálky vůči bližním. Že je to doprovázeno hodováním a darováním často volovin, není podstatné. Potěším-li přítele, dítě etc-- tím se neproviňuji!!!

0 0
možnosti

Marta

23. 12. 2007 22:17
jsme věřící

a slavíme nekomerční Vánoce. v klidu a pohodě, takové zastavení v celém roce.

Je na každém aby slavil / nebo neslavil/ podle sebe a není třeba si nechat vnucovat něco, co nám nesedí.

Všem přeji klidné, požehnané a v radosti prožité příští dny. :-)

0 0
možnosti

Lukáš Vojtěch

23. 12. 2007 22:21
Re: jsme věřící

To se někdo má...:) Na mě se ta reklama valí odevšad, nedá se to odmyslet pokud se chci dívat na televizi... Bohužel, právě ta komerce mi přijde jako vnucování nečeho co někomu nemusí sedět... Zbytečný stresování apod... Přitom by to mělo být naopak v pohodě, sejít se v kruhu rodinném, popřát si hodně štěstí, zdraví, popovídat si... Dárky si můžeme dávat jindy, že jo.. :) R^R^

0 0
možnosti

xrocky

23. 12. 2007 22:04
komerce

To jestli ve Vánocích vidíte komerci záleží na Vašem osobním postoji,  mám pocit že si trochu protiřečíte. Nakonec před nějakou dobou tady tolik komerce nebylo a dotaženo ad absurdum (tedy ne že bych Vás z takové úvahy podezíral) to tenkrát podle takovéto úvahy mohlo být lepší. Komerce je prostě daň za svobodu a není problém ji prostě ignorovat.  A ta důležitá výročí - určitě jsou z dnešního pohledu podstatná, ale budou stejně podstatná i za tisíc let ?

0 0
možnosti