Tomáš Pekhart: Bude to specifický zápas

Před dvěma a půl lety zamířil útočník Tomáš Pekhart ze Slavie do Tottenhamu, kde v současné době plní roli třetího útočníka a možná tak zasáhne do utkání se Slavií. Byl by to jeho premiérový zápas za A tým Kohoutů! "Pokud by to vyšlo, byl bych hodně rád," řekl Tomáš Pekhart v předvečer zápasu v rozhovoru pro Slávistické noviny.

Jak se cítíte den před zápasem se Slavií?
Asi myslíte mě a Radka Černého. Oba dva se určitě těšíme, je to pro nás díky tomu, že jsme ve Slavii oba hráli, speciální zápas. Bude to pro nás něco jiného než obvyklý zápas.

V rámci ligy se proti týmům, kde hráč předtím působil, vypisují do kabiny prémie. Vypsali jste něco nyní?
Ne, to ne. Budeme v Praze trénovat až teďka (rozhovor vznikal ve středu v 17:30 - pozn. autora) a tam, pokud se uvidím s někým z kluků, třeba s Márou Suchým, tak určitě se budeme hecovat.

Byl jste s někým ze Slavie v kontaktu během podzimu?
S klukama z jednadvacítky jsme se vídali během podzimu docela často a jsme i v kontaktu, jinak se kádr od doby, co jsem byl ve Slavii, dost obměnil, takže valnou většinu hráčů neznám.

Zítra byste měl být minimálně v nominaci na utkání. Jak to berete?
Já už jsem to někde říkal, je to speciální zápás, já jsem ve Slavii hrával a nyní je to první velká šance zahrát si velkej fotbal, zrovna v Poháru UEFA proti Slavii. Takže je to určitě takové neočekávané, ale pokud by to vyšlo, byl bych za to hrozně rád.

Naznačil vám trenér, že byste mohl zasáhnout i do zápasu?
Ne, zatím nic nenaznačoval.

Jaké si myslíte, že budete mít během utkání pocity?
Motivace na zápas je větší než jindy, protože je to moje domácí prostředí, utkání proti klubu, v němž jsem vyrostl, tak to bude určitě přinejmenším specifické už jen tímhle.

Ptali se vás spoluhráči v Tottenhamu na Slavii?
Ne, ani moc ne. Spíše se ptali na to, jaké je v Praze počasí, jak to tady vypadá a podobně. Na Slavii ne. Oni si hodně pletou Spartu se Slavií, to mají jako jeden klub. Spíše se ptali fakt na to, jaké tady bude počasí.

Co jste jim řekl?
(úsměv) To, že tu bude větší zima než v Anglii. V dobu zápasu to tu na nule asi bude, na což Angličani moc zvyklí nejsou.

Jaký výsledek byste z tohoto zápasu bral?
Samozřejmě, abychom vyhráli. Přesný výsledek ale říct nemohu, to se bude odvíjet podle průběhu zápasu. Hodně důležité bude, kdo dá první gól. Ale určitě chceme ten duel vyhrát.

Autor: Luke Vojtěch | středa 13.2.2008 17:36 | karma článku: 6,38 | přečteno: 551x