Sparta přezimuje druhá

Sparta přezimuje na druhém místě ligové tabulky, což je paradoxně pro většinu fanoušků vzhledem k jejím výkonům během podzimní části překvapení. Ne však kvůli tomu že je "až" druhá, nýbrž kvůli tomu že je tak vysoko.

Tomáš Řepka dostal za tento výpad druhou žlutou kartu a musel předčasně pod sprchy.MAFA - Martin Stolař
Ovšem ono vzhledem k té bídě, kterou po většinu podzimu svěřenci Michala Bílka předváděli, se ani není co divit že celkově druhé místo po podzimní části ligy. Start do ligy měli přitom výborný, během prvních pěti kol ztratili pouze dva body, v šestém kole však zavítali na půdu ambiciozních Teplic a nejen že prohráli zaslouženě 1:2, ale navíc utrpěli i první skandál zapříčeněný zkratem Tomáše Řepky a Martina Abraháma, když prve jmenovaný po obdržení červené karty napadl kameramana České televize a jeho kolega Abrahám málem inzultoval hlavního rozhodčího zápasu Radka Kociána.

Nebyl to však úplně první skandál zapříčeněný sparťanskými hráči, neboť již na konci zápasu čtvrtého kola na Žižkově Pavel Horváth údajně před kotlem hostujících fanoušků hajloval, hájil se ovšem tím že chtěl rowdies pouze uklidnit a jeho gesto bylo vyloženě špatně. Jenže v devátém kole mu v derby se Slavií ujely naprosto nervy a nepochopitelným způsobem oplácel faul slávisty Pudila, za což viděl poprávu červenou kartu a svůj tým oslabil. Sparta nakonec prohrála 0:2, a o to smutnější pro ni porážky v derby byla proto, že se tak stalo na domácím hřišti po více než deseti letech a že předešlý domácí zápas s Mladou Boleslaví taktéž nezvládla a prohrála 0:1.

V dalších zápasech sice dokázala již většinou bodovat naplno, vyjímku tvořily pouze remíza v Budějovicích a v Ostravě a prohra v Brně.

Je také pravda, že v závěru podzimu se začala hra Sparty lepšit, ovšem Slavia získala zcela zaslouženě o pět bodů více než Letenští a zaslouženě se tak během zimy může hřát v čele tabulky. Přinejmenším proto, že sparťané si za svoje trable mohou sami svojí nedisciplinovaností.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Luke Vojtěch | úterý 11.12.2007 22:06 | karma článku: 10,00 | přečteno: 849x