Nominace? Nějaké velké překvapení? Ale kdeže!

Nominace? Když jsem se dozvěděl, kdo v ní je a kdo ne, docela mne na pár místech překvapila. Někde mile, někde nemile. Ovšem nikde to není žádná "bomba", která by mne srazila ze židle.

Poprvé jsem se zarazil hned u brankářské trojice. Není tomu tak dávno, co brankář bundesligového Norimberku v rozhovoru pro časopis Kicker připustil, že pokud bude v klubu pouze dvojkou, na EURO nepojede. A ono ejhle - v Norimberku v současnosti sice nechytá, ale přesto v nominaci figuruje! Na postu brankářské dvojky bych si spíše dovedl představit Daniela Zítku nebo Jana Laštůvku, možná i zkušeného Martina Vaniaka, aktuálně nejlepšího ligového brankáře. A na post trojky bych vzal někoho mladšího, aby čerpal zkušenosti. Možných jmen je několik - ať ligoví brankáři Zdeněk Zlámal, Martin Lejsal, tak i již zmíněný Jan Laštůvka, nebo i brankář West Bromwich Albionu Michal Daněk.

Mezi obránci mne překvapila nominace sparťana Tomáše Sivoka na úkor boleslavského Jana Rajnocha, který je daleko více použitelný i na pozici štítového záložníka a na jaře má možná životní formu. Navíc jako jeden z mála hráčů v lize se nebojí vystřelit ze střední vzdálenosti, jeho předností je i hra v pokutovém území soupeře a poprávu má na svém kontě před posledním ligovým kolem jedenáct branek.

Mezi záložníky překvapila nominace slávisty Daniela Pudila, který během jarní části i díky taktickým manévrům trenéra Karla Jarolíma, který jej zkoušel na několika různých postech, nepotkal s formou. Přinejmenším ne s takovou, jakou prezentoval na podzim. Překvapením pro mne je i to, že v nominaci nakonec nefiguruje záložník stále minimálně evropské špičky Pavel Nedvěd, ovšem berme v potaz, že se před dvěma lety již rozloučil s reprezentační kariérou. Jsem však zvědav, jak se trenér Brückner vypořádá s absencí zraněného Tomáše Rosického. Možná, že si vezme příklad právě ze slávistického kouče Karla Jarolíma a vsadí na hru se dvěma defenzivními štíty.

V útoku se žádné větší překvapení nekonalo, neboť s nominací Václava Svěrkoše coby nejlepšího ligového kanonýra se počítalo, dalo se čekat i zařazení Milana Baroše na nominační listinu. 

Autor: Luke Vojtěch | středa 14.5.2008 17:45 | karma článku: 10,57 | přečteno: 1544x