Most se přejmenuje na Baník

Je to málo obvyklé, aby klub ustoupil přání fanoušků a místo jména sponzora začal užívat v oficiálním pojmenování historický název. Přesně to však čeká od prvního července příštího roku fanoušky v severočeském Mostu.

"Od 1.7.2008 se klub bude jmenovat FK Baník Most," řekl po pozápasové tiskové konferenci zápasu Mostu s Baníkem Ostravou klubku přítomných novinářů předseda představenstva mosteckého klubu Petr Kabíček.

Je tedy možné, že se v příští sezoně dočkají fanoušci pikantního souboje dvou Baníků, Mostu a Ostravy. Dnes sice mostečtí fanoušci stále ženou svůj klub dopředu povzbuzováním "Baníček, do toho", jedná se však spíše o nostalgickou vzpomínku na dřívější doby.

V roce 1996 se totiž mostecký klub přejmenoval na počest majitele Mostecké uhelné společnosti, a.s. na FK MUS Most 1996, a.s., aby o sedm let později po změně majitele změnil i název na FK SIAD Most. Během éry majitele italské plynárenské společnosti SIAD, která do mosteckého fotbalu napumpovala desítky milionů korun, se dostal klub poprvé do nejvyšší soutěže.

V prvních dvou sezonách se mezi elitou dokázal zachránit, byť po podzimu byl v úvodní sezoně šestnáctý a ve druhém ročníku se nacházel před jarní částí na jedenácté příčce.

Během letošní sezony se objevily informace, že SIAD klub prodá. Předkupní právo má město Most, které jej nejprve nehodlalo využít, ovšem nejnovější vývoj vypadá po zákroku městské opozice z ODS, především bývalého mosteckého primátora Bártla, tak, že město práva využije a klub koupí.

V tom případě se od léta klub pouze jinak jmenovat, ale bude mít i nového majitele.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Luke Vojtěch | pondělí 10.12.2007 18:31 | karma článku: 9,85 | přečteno: 642x