M. Jarolím: Rozhodne se o mně v nejbližších dnech

Jednou z uvažovaných posil Slavie je kapitán Plzně Marek Jarolím, synovec trenéra Pražanů. Zájem o svého odchovance má i Sparta, Jarolím by ale podle všeho raději zamířil do Slavie. "Slavie je v současnosti daleko perspektivnější klub," říká plzeňský záložník.

Kapitán Plzně Marek Jarolím možná v brzké době zamíří za strýcem do Prahyfcviktoria.cz Třiadvacetiletý Marek Jarolím je odchovancem Sparty, za kterou však nikdy v lize nenastoupil. Putoval po hostováních v Mladé Boleslavi a Plzni, na půl rok se vrátil do Sparty, kde jednou seděl na lavičce náhradníků. V létě 2006 přestoupil do Plzně a po letošním letním odchodu Davida Limberského do Sparty se stal plzeňským kapitánem. Marek Jarolím je talentovaný záložník schopen zahrát na kraji i ve středu zálohy. Zdobí jej skvělá technika a schopnost přejít přes několik hráčů najednou.

Ve svém týmu by ho podle všeho ráda přivítala jak Slavie, tak Sparta, ve které se v minulosti neprosadil. Nyní je ale situace jiná. "Určitě bych se toho nebál a zkusil to, Věřil bych si na to a vím, že bych měl Spartě co nabídnout, například stoprocentní přístup k fotbalu," říká muž, jenž má na svém kontě 68 prvoligových startů a 8 gólů.

Dle svých slov ale Marek Jarolím nyní upřednostňuje spíše Slavii. "Slavie je v současnosti daleko perspektivnější klub, staví nový stadion a má také lepší pojetí hry než Sparta." Vliv na konečně rozhodnutí přestoupit do Slavie však nemá Markův strýc, kouč Karel Jarolím. "Nabídka Slavie má přednost před ostatními ne kvůli němu, ale kvůli velkému zájmu Slavie. Jsem rád, že se strýc zasloužil o úspěšný slávistický podzim a pozvedl Slavii, ale byl bych ještě radši, kdybych se na těchto úspěších zasloužil i já."

Zájem o Marka ze zahraničí není, zdá se tedy, že setrvá v české lize, otázka je, zda zamíří do Sparty, Slavie nebo nakonec někam jinam. "Rád bych k tomu řekl něco konkrétního, ale zatím je vše na úrovni jednání klubů. Uvidíme v nejbližších dnech."

Autor: Luke Vojtěch | neděle 23.12.2007 21:17 | karma článku: 9,29 | přečteno: 845x