Liberec - Slavia 3(4):0

Obchod mezí Slavií a Libercem byl dokončen. Úspěšně. Liberec má ze série čtyř hostování nakonec tři hráče, čtvrtý přijde na podzim znovu na hostování s opcí. Bravo!

V létě přišel do Slavie na hostování ze severočeského Liberce Daniel Pudil. Krátce předtím se nechal ještě v dresu Liberce dvakrát hloupě vyloučit, po vypití pár skleniček v jablonecké restauraci sedl za volant a chytila ho policie. Malér jako hrom, hráč byl téměř na odpis. Slavia mu však podala pomocnou ruku a Pudil se ji na podzim bohatě odměnil pěti vstřelenými góly, včetně jednoho v Lize mistrů. Naopak on se i díky výkonům v dresu Slavie dostal do seniorské reprezentace, za kterou již sice v únoru odehrál přátelský zápas proti Belgii, ale kvůli nepřesvědčivému výkonu z dalších nominací vypadl. Odehrál důležité utkání kvalifikační skupiny o postup na evropský šampionát v Německu a zazářil. Když jej v zimě Slavia udržela na hostování tím, že využila první možné opce a prodloužila hostování o půl roku, zdálo se, že je s jeho výkony spokojena. V zimě však přišel na jeho post z Českých Budějovic záložník Jaroslav Černý a dva kohouti na jednom smetišti nedělají dobrotu. Myslím, že i to nakonec rozhodlo o tom, že se Pudil vrací do Liberce. Zvlášť, připočteme-li k tomu jeho nepříliš šťastně provedené oslavy mistrovského titulu, to, že se uzdravil Švento, ale i Pudilovo trochu nepřesvědčivé výkony během jarní části. Podle mého názoru však způsobené tím, že neměl od trenéra takovou důvěru, jako během první půlsezony.

V zimě do Slavie zamířil na hostování další hráč Liberce, útočník Jan Blažek. Ve svém věku talentovanější než například Martin Fenin, doplatil ovšem na chatrné zdraví, kvůli kterému během jarní části nehrál tak, jak si Slavia, ale i on sám představovali. Jeho návrat pod Ještěd tak je pouze logickým vyústěním situace, zvláště vezmeme-li v potaz vysoký počet útočníků ve Slavii. Toleski, Šenkeřík, Ivana, Janda, jedná se o využití opce Střihavky, z hostování v Jablonci se vrátil mladík Necid.

Ovšem transfery byly i druhým směrem. Záložníci Bořek Dočkal, který si udělal jméno během podzimu na hostování v dresu kladenského týmu, se během jarní části v Liberci prosadil a Liberec by byl hloupý, pokud by opci nevyužil. Jeho kolega Lukáš Vácha se však po příchod pod Ještěd zranil a opce tak být naplněna nemohla. V létě však do Liberce zamíří zpět a znovu na hostování s opcí...!

 
Podle mého názoru udělala Slavia dobře, že hráče poslala na hostování. Ve Slavii by si během jarní části pravděpodobně nezahráli, v Liberci mohli pravidelně hrát. Myslím si ale, že bylo chybou dávat je na hostování s opcí. Oba dva jsou talentovaní fotbalisté, kteří mají všechno před sebou - a přitom oab dva již letos předváděli kvalitní výkony.

Autor: Luke Vojtěch | úterý 3.6.2008 20:45 | karma článku: 8,36 | přečteno: 1310x