K. Rada: Na zápas se těším!

Sedmatřicetiletý matador Karel Rada hrával v letech 1999-2001 ve Slavii, přes angažmá v Teplicích se dostal do Ďolíčku, kde vytvořil v letošní ligové sezoně zkušenou stoperskou dvojicí s Markem Niklem. "Na zápas se Slavií se těším," řekl v rozhovoru pro Slávistické noviny den před vzájemným zápasem Rada.

V neděli čeká Bohemku zápas se Slavií, ve které jste do roku 2001 působil. Jak se na utkání těšíte?
Samozřejmě se těším, protože Slavia je na prvním místě tabulky a vede ligu. Co více bychom si mohli přát, než zahrát si s prvním mančaftem a snažit se sebrat mu bodík.

Na Strahově se očekává slušná návštěva fanoušků zelenobílých.
Myslím si, že co Bohemka má jedno z nejlepších v dnešní době, tak to jsou právě fanoušci. Podporují nás hodně nejen doma, ale jezdí i na venkovní zápasy. Když se nyní bude hrát v Praze, tak nás jich přijde povzbudit velké množství. Zápas bude mít o hodně lepší atmosféru, než když jindy přijde na Strahov pár tisíc fandů.

Slavia minulé kolo hrála v Ostravě, sledoval jste utkání?
Ano, koukal jsem se na to. Byl to celkově dobrý zápas, dobrý výkon předvedly oba dva týmy, jak Baník, tak i Slavie. Ukázalo se, že oba dva týmy mají dobrá mužstva a v jejich středu jsou dobří hráči. Jak Baník, tak Slavia také ukázaly, že jsou oprávněně tam, kde jsou - na špici tabulky.

Můžete si ze zápasu Slavie s Baníkem vzít do zítřejšího utkání nějaké ponaučení?
To nevím, protože utkání jsou trošku jiná. Jsou rozdílné venku a jsou rozdílné doma, ale spíše bylo vidět, jak kdo inviduálně vyčnívá a jak kdo je na tom... Čím se prosazuje, čím vyniká. To každý z nás viděl v několika předešlých zápasech, takže bych to neviděl jen podle toho zápasu na Baníku.

Na koho osobně si vy budete muset dávat největší pozor?
Samozřejmě pro mě je úkolem uhlídat útočníky. Bude záležet na tom, kdo v útoku Slavie nastoupí. Pro nás, jako pro obranu, je pak důležité snažit se neinkasovat.

Vy z angažmá ve Slavii pamatujete pouze trenéra Jarolíma. Mluvili jste spolu?
Nejsme tak v kontaktu, že bychom si volali... Známe se, ale nevoláme si (úsměv).

V Bohemce kromě vás působí i další bývalý slávista, útočník Vladimír Bálek. Vypíšete nějakou odměnu?
Pro nás všechny je odměnou už jen samotný zápas proti Slavii a kdyby se nám na Slavii podařil uhrát bodík, byl by to pro nás přínos už jen z toho hlediska, že pro nás je každý bod dobrý v boji o záchranu. A myslím, že na Slavii se ani žádná odměna vypisovat nemusí, že už jen to utkání samo o sobě proti Slavii je velká motivace pro všechny hráče.

Na podzim jste jako jediní Slavii v lize porazili. Myslíte si, že i kvůli tomu Slavia k zápasu přistoupí nyní jinak?
Samozřejmě, je si vědoma toho, že jsme ji na podzim porazili. Určitě nám to bude chtít vrátit a já si přeju opak - abychom byli ti, kteří se Slavií oba zápasy zahrají dobře, přeju si, aby se nám druhý zápas povedl tak jako ten první (úsměv).

Budete k tomu mít i podobnou taktiku, nebo se budete snažit Slavii něčím překvapit?
Tohle nevím, nepředbíhal bych ještě. Nechal bych to na trenérovi, jakou taktiku naordinuje. Uvidíme, jak se bude zápas vyvíjet.

Autor: Luke Vojtěch | sobota 15.3.2008 17:22 | karma článku: 7,52 | přečteno: 513x