EURO se blíží...

Pomalu odpočítáváme hodiny, které zbývají do začátku EURA, a v médiích všeho typu nám jsou servírovány různé předpovědi, jak letošní evropský šampionát skončí.

Ve skupině máme domácí Švýcary, silné Portugalce a nevyzpytatelné Turky. Jak je z finálových turnajů známo, rozhodčí kolikrát - i nechtěně - tlačí domácí tým alespoň ze skupiny. Z toho důvodu pro nás není příliš šťastné, že se již ve skupině utkáme se Švýcary. Na druhou stranu je ovšem pravdou, že případná porážka ještě nic neznamená - zato ve vyřazovacích bojích by byla smrtící!

Proti Portugalcům naopak máme podle mně daleko větší šanci na výhru než v zahajovacím utkání celého turnaje. Klíčové bude, jak se nám podaří pokrýt Deca a eliminovat tak rozehrávku Portugalců ze středu hřiště. Cristiano Ronaldo se ve své formě pokrýt prakticky nedá, důležité bude držet obranný blok a i za cenu faulů jej nepustit do vápna. Na druhé straně mohou být hrozbou Sionko, Svěrkoš, Vlček, Fenin či Koller, podle všeho budou v základní sestavě dva nebo tři jmenovaní, další mohou na hřiště samozřejmě přijít v průběhu utkání.

Turci. Největší neznámá skupiny. Věřím však, že využijeme jejich horkokrevnosti a důsledným dodržením taktických pokynů a rychlým kombinačním fotbalem je třebas i donutíme k faulu za červenou kartu. Psychická labilita je totiž skutečně asi největší slabinou Turků.

Podle všecho bychom tak měli ze skupiny postoupit, pravděpodobně ze druhé příčky. V tom případě nejspíše hned narazíme ve vyřazovací části na Německo, kterému nebudeme stačit a prohrajeme.

Pokud však předvedou hoši takový výkon, který předváděli v Portugalsku či v zápase na německé půdě, nebudeme se muset za nic stydět, byť nepřivezeme "placku".

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Luke Vojtěch | čtvrtek 5.6.2008 18:38 | karma článku: 9,37 | přečteno: 1005x