Dojem ze San Marina je rozpačitý

"Tak jsme je (přece jen), paní domácí, porazili," mohla by se parafrázovat slavná věta dobrého vojáka Josefa Švejka. Jenže na druhou stranu tím tak trochu zapadá slavný výrok "Naložte jim co se do nich vejde!" To pro změnu řekl možná nejlepší útočník všech dob, Švejkův jmenovec, Pepi Bican.

Celý první poločas se domácí bránili a bránili se dobře, protože gól nedostali. Co víc, Češi se dokonce nepropracovali ani k pořádné gólové šanci. Je otázkou, zda neměl v základu hrát Tomáš Necid. Někteří říkají že ano, někteří že ne. Osobně si myslím, že v základu nastoupit měl. Na druhou stranu aspoň se moc neunavil, že.

Ve druhém poločase přece jen domácí obrana padla, na několik minut nastoupili i Necid s Romanem Bednářem, přičemž prvně jmenovaný vstřelil i branku a částečně tak zavřel ústa svým kritikům.

Jenže výhra 3:0 a hlavně předvedená hra nás nemohou uspokojit. Hlavně je potřeba do týmu zabudovat tvořivého záložníka. Nepředpokládám, že Tomáš Rosický bude v březnu fit. Věřil jsem, dlouho jsem věřil v jeho brzký úspěšný návrat, leč bohužel ten se stále oddaluje a oddaluje... To spíše se Necid během prvního půlroku v Rusku natolik výrazně prosadí, že v létě přestoupí do jeho vytoužené Chelsea za deset milionů euro než že se Rosický do března vypulíruje.

S o to větší nadějí bude vyhlížen návrat Marka Matějovského. Jenže co když se jeho zranění obnoví? Nebylo by lepší mít na tento post připravenou vhodnou alternativu?

Autor: Luke Vojtěch | pátek 21.11.2008 20:19 | karma článku: 13,81 | přečteno: 2494x