Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Píšete, že naší vinou je demokracie na ústupu. Takže co máme dělat? Podle Vašeho sdělení nás náš prezident nemá rád ("nenávidí"?). Možná máte pravdu, ale co Vy, vy máte rád svou vlast, lidi co tu bydlí od ztroskotaných až po bohaté přisluhovače nadnárodních koncernů?

Píšete, že "Společnost je už nakažená nenávistí ke všemu, co podle ní ničí tradiční uspořádání". A co Vy? Mluvíte jakoby za stranu intelektuálů, jste nakažen nenávistí proti všemu tradičnímu? A kde má místo zdravý svobodný rozum? Náš prezident Masaryk sděluje: "Ježíš, ne Caesar". Co sděluje dnešní vládnoucí ideologie? "Evropa má "židovsko-antické kořeny". Takže krutovládu, bez států, bez rodin a s bohatými lidskými obětmi (jen u vás denně cca 55 osob).

Na Ukrajině se neumírá kvůli nové studené válce. Někomu nestačili jejich mocipáni, tak tam poslali ještě svoje... "nízké a negativní emoce" nebo "morálně integrované demokraty s nějakou pozitivní vizí".

Pane Tomášek, nejsem proti Vám, jestli jsem to tak napsal, tak je to moje osobní nezávislé sledování přítomnosti i historie. Obdivuji váš studijní obor a přeji Vám, aby nebylo toto vzdělání služkou nějaké ideologie, ale pravdivým poznáním minulosti i přítomnosti. Národ je třeba podle Masaryka vzdělávat, sdělovací prostředky z nás spíš staví dvě povstalecké jednotky. Do blogů prosím méně citů a víc faktů. Děkuji za Vaše psaní.

1 0
možnosti

Napsal jsem ti dopis, ale je moc dlouhý. Proto jej zveřejňujiv blogu:

http://bohumirsimek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=504430

A tady jen malé poznámky:

Nejen Miloš Zeman, ale i Václav Klaus vyhráli volby s podporoukomunistů!

Jana Zahradila si nevážím, protože je úzce spojen s klientelistickouérou ODS.

Také jsem zpočátku vnímal Bohuslava Sobotku jako slabéhopolitika, ale právě ten se mi jeví silnější než mnozí premiéři před ním, kdyžsi uvědomím jak musí balancovat na špičce nože s koaličními partnery, s nepřátelskýmprezidentem a s nepřáteli ve své straně...

Závěrem prosba: Piš kratší články, snáze se to čte.

A šoupej je pod hlavičku "Politika", snáze se to hledá.

:-)

0 0
možnosti
LH

Vy budete fakt ucit děti? tak to tedy potěš pánbůh. Typické svazacke vidění světa- co já už jich zažil.

4 2
možnosti

Zajímavé je, že urážet umí každý pitomec, že?

2 0
možnosti
MB

V padesátých letech byste s tímto článkem skončil na dlouho v base. Dneska se stanete učitelem a budete učit další generace dějepis.

PS:Nechcete zkusit jiný obor?

2 1
možnosti

Pokud se nemýlím, autor chce jít do politiky. A to mu popřejeme: Šťastnou cestu! Myslí Ti to dobře!

0 0
možnosti
Foto

Jinak přirovnání dneška k 50. letům je tak přiměřené jako přirovnání k předsedovi vlády Špidly k Berijovi Langerem. Máte z hlediska dnešních zkušeností nějaký náznak, že by Langer měl tehdy pravdu?

A navíc vypořádáváte se toliko dnešním mediálním hodnocením let 50., nikoliv s tehdejší životní realitou miliónů jednotlivců, která byla podstatně odlišná a která hlavně vycházela z pocitu, že nejdůležitější je, že už se neválčí. Je fakt zajímavé, že tato životní realita byla tou mediální realitou skutečně vytěsněna. Těm jednotlivcům byly ty jejich reálné dějiny ukradeny. A vám taky.

2 2
možnosti
LT

Podívejte, vždy se najde skupina lidí, které jsou opravdu reálné dějny ukradeny, protože se zajímají maximálně o své nejbližší okolí a nedohlédnou dál než na sousedův dvorek, ale já neříkám, že je to špatně za každou cenu. Špatně je to jen tejdy, kdy si takoví lidé můžou bez rozmyslu a bez zjištění všech pro a proti zvolit MZ hlavou státu.

2 1
možnosti
Foto

"50. léta v Československu se zapsala do dějin jako vítězství a následná krutovláda pracujícího lidu, tedy dolních 10 milionů (samosebou nepřímo). S nástupem Miloše Zemana se historie opakuje." Tak mi, studente dějin atd., tu krutovládu MZ popište, ať se zorientuji. Třeba na fakultě vládnou jiné poměry, což by vaší frustraci odpovídalo. Miloše Zemana musím s velkými výhradami, ale jeho říkanky na váš elaborát opravdu nemají. Jednoznačně vedete.

Bože, student pedagogiky, dějin a společenských věd!

5 2
možnosti
LT

Tak krutovláda je samozřejmě nadnesený pojem, protože Zeman naštěstí nemůže podepisovat rozsudky smrti (nemějte iluze že u Krejčíře, nebo Bakaly by ho s chutí podepsal). Ale atmosféra ve společnoti, uměle dlouhodobě vytvářená politiky je pro obě doby naprosto signifikantní

2 0
možnosti
Foto

Z hlediska historie se mýlíte v jedné věci: Konflikt staré (předválečné) Evropy a demokracie s novým (komunistickým) modelem, jehož náhled na poválečné uspořádání a uspořádání společnosti se krajně lišil od všeho, co budovali politici před rokem '39 nejen v Československu.

Zdroj: http://lukastomasek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=504180

Vůbec ne. Komunisté byli toliko nositeli těch "nejlepších" tradic v dějinách českého národa. Mezi hodnocením Bílé Hory Masarykem, Benešem a Gottwaldem byly jen nepatrné rozdíly, odsud pak vyplýval společný postoj k Vámi uváděným tématům, třeba k počešťování nejen k majetku za každou cenu.

Jinak každý odstavec Vašeho blogu by mohl být rozporován.

1 1
možnosti
LT

No, to sice ano, ale to jen proto, že tento postoj jim byl nalinkovaný už Palackým a za dlouhá léta se od něj nikdo neodklonil. Udělal to např. Ernest Denis, franc. historik, který zde byl opravdu hodně kritizován, ale nakonec se ukázalo, že zcela neprávem. Ale nemůžete srovnávát charaktery Maaryka, Beneše a Gottwalda pouze na základě jejich názoru na Bílou Horu.

1 0
možnosti
Foto

Rv Na jednu stranu píšete to, o čem víte minimum. Na druhou stranu pak jste napsal klasickou průhlednou antizemanovskou agitku. Nevím, zda Vás takto učí na VŠ, či je to toliko zadání, popř až Vaše dipl. práce. Jen ,,trouba", a nebo ,,navedený" může současnost srovnávat s padesátými léty min. století, či dokonce dávat k nim paralely i s odkazem na K.G. a přirovnávat k němu M.Z.Rv

3 3
možnosti
LT

Máte plné právo si to myslet, stejně jako já mám plné právo v tom paralely vidět.

A Zeman si za takovéhle nesouhlasné projevy může sám. Kdyby byl jen pověstným kladečem věnců a zdržel se všech kontroverzních výroků, tak by vše bylo v poho. Ale to už by nebyl on. Víte,na Západě by dneska už proti němu stála většina společnosti a pořádaly by se pravidelně desetitisícové demonstrace na jeho odvolání.Tím jsem si jist. Tam by takové chování hlavy státu nestrpěli.

2 1
možnosti
SB

Nechápu, proč bych takové lidi, jako jste Vy, nemohl nazývat pravdoláskaři, vlastizrádci nebo kavárníky.

V mých očích prostě takoví lidé vlastizrádci jsou. Evropě, a tudíž i České republice, opravdu nehrozí nějaké nebezpečí z Číny, jak Vy tady teatrálně píšete, ale z muslimského světa, což lidé jako Vy fatálně zlehčují.

Vy se nevybíravě vyjadřujete o lidech, kteří mají blíže k Zemanovi než k Havlovi nebo Schwarzenbergovi. Je to vaše právo se tak vyjadřovat. Já zase mám právo napsat, že lidi, jako jste Vy, považuji za vlastizrádce.

Právo na vyjádření názoru nemáte jenm Vy. To mám i já.

5 2
možnosti
LT

Klidně si nazývejte. Já jsem na to hrdý. Btw taky nesouhlasím s přijímáním muslimských imigrantů, o kterých nevíme naprosto nic. Ale nejsem zatemněný fanatik, který by útočil i na křesťany, kteří zde chtěli žít v míru a pokoji a setkali se hlavně z nenávistí Čecháčků. Vidím v muslimské invazi reálné riziko, ale to nezastavíme tím, že budeme hysterčit, ale tím, že jim ukážeme, že se jich nebojíme.

2 0
možnosti
SB

Když už tady chcete psát o dolních deseti milionech v padesátých letech, tak Vám prozradím něco, co asi nevíte:

V Československu žili nejen Češi, nýbrž i Slováci, takže ten číselný údaj Vám jaksi nesedí.

Ale chápu Vás, že napsat stokrát omleté nesmyslné klišé je snadnější než uvědomit si tuhle elementární skutečnost.

2 2
možnosti
LT

Na území dnešní České republiky žilo zhruba stejně lidí jako dnes, takže ano, můžeme mluvit o deseti milionech, protože na Slovensku nevyhráli komunisti, Komunistická strana Slovenska tam byla až druhá.;)

2 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 710x
Jsem generace 90.let, která prožila spokojené děství (téměř) bez internetu a vystačila si s vlastní fantazií a představivostí. Jinak jsem student Pedagogické fakulty UK - obor dějepis a základy společenských věd. Pocházím z Prahy, mám rád historii, píšu básně a povídky, které vydávám na portál Piště povídky.cz a sem tam složím i písničku.

Seznam rubrik