Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vcelku souhlas. Trochu si ujasněte století, kolonialismus skončil v minulém, tj. 20. století. A nebyl ukončen nějakým národně osvobozeneckým bojem uvnitř kolonií, ale komunistickým vměšováním a vymýváním mozků původnímu obyvatelstvu. To vše za pomoci médií, kterým vděčíme za současné sebemrskačství evropanů.

2 1
možnosti
Foto

Dědictvím kolonialismu v Africe, že dnešní africké státy mají hranice, které jsou z hlediska psychiky a životních způsobů Afričanů, jejichž organizace založena na kmenovém zřízení, naprosto umělé. Takže ti udajně zvolení diktátoři nemají žádnou legitimitu.

Nemůžete někam přijít, udělat z toho kulničku na dříví, pak uprchnout a tvářit se já nic já muzikant.

1 2
možnosti

J55a12n 74R82á45ž

22. 4. 2015 16:27

Stejné je to na Blízkém východě, kde pár blbců s pravítky u mapy namalovali zcela nesmyslné hranice Iráku, Sýrie, Íránu , Jemenu a Saudům dali "zelenou" jaké hranice si ve svém emirátu vytvoří.

A když se to tam jakž takž stabilizovalo, tak to jiní blbci rozvrtali a historie Arabů a Petršanů se vrátila o sto let zpět do období etnických, kmenových a náboženských válek.

P.S. Jen ignorant historie se může divit tomu, že jeden z nejbohatších států světa( SA ) odmítá přijmout byť jednoho uprchlíka ze Sýrie a Jordánsko po neblahých zkušenostech s Palestinskými uprchlíky už také nikoho nechce.

1 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1089x
Jsem generace 90.let, která prožila spokojené děství (téměř) bez internetu a vystačila si s vlastní fantazií a představivostí. Jinak jsem student Pedagogické fakulty UK - obor dějepis a základy společenských věd. Pocházím z Prahy, mám rád historii, píšu básně a povídky, které vydávám na portál Piště povídky.cz a sem tam složím i písničku.

Seznam rubrik