Česko - země pseudovzdělání VIII

Kvalita po česku Je už smutným faktem, že v Česku je chceme hodně muziky za málo peněz a že třeba raději strávíme čas cestou do kamenné prodejny, než bychom zaplatili poštovné. Neplatí to o všech, ale když se dívám na školství, tak

Kvalita po česku

Je už smutným faktem, že v Česku je chceme hodně muziky za málo peněz a že třeba raději strávíme čas cestou do kamenné prodejny, než bychom zaplatili poštovné. Neplatí to o všech, ale když se dívám na školství, tak to platí.

Chceme být “světoví” a tak schválíme zákon o asistentech pro žáky, ale už se nezabýváme tím, že dostávají jen minimální či nízkou mzdu, nemluvně o (ne)nárocích na jejich kvalifikaci. A pak se nemůže divit příběhům, co slýchám. Například předsedkyně jedné z maturitních komisí nám vyprávěla následující zkušenost s asistentkami žáků. Jedna je prý zahradnice, druhá vyléčená alkoholička. Obě se při hodině matematiky velmi často nudí a baví se mezi sebou, neb žákovi stejně nedokáží pomoci. Tedy učitelka musí spíše krotit je, něž žáky. A jako malý bonbonek k tomu všemu tyto “dámičky” chodí na vedení školy hlásit, jak tato paní učitelka dělá to či ono špatně. Pěvně doufám, že to je jen extrémní případ.

 

Celý článek najdete nawww.blogkantora.cz

 

Autor: Lukáš Masopust | pondělí 1.6.2020 15:40 | karma článku: 0 | přečteno: 1x