Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

stedrik

30. 1. 2009 11:04
Všechno na světě se dělá pro peníze

entropa není vyjímkou.A bláboly kolem,dnes je to pryč a reklama zůstává.Jak D.Černého tak ČR.

A politici? Byli,jsou a budou, osiny v zadku pro každýho.

0 0
možnosti
AH

alex hart

30. 1. 2009 11:00
Lhát sami sobě.... -1-

v tom jsme mistři.

Je příznačné, jak my Češi zcela umělecky strkáme před problémy hlavu do písku a řešíme je zametáním pod koberec. To je bohužel jev obecný a v případě tzv. uměleckého díla Entropa je opět typickou ukázkou, jak to celé funguje:

1) Vláda (resp. Vondrovi podržtaškové) objednali umělecké dílo pro prezentaci Česka v době jeho předsednictví EU. A je úplně jedno, zda jde o objednávku, smlouvu o dílo, pronájem či jinou formu smlouvy. Dokonce i ústní dohoda je v právním významu smlouvou, s tou nevýhodou ovšem, že se jen velmi obtížně kontroluje její znění a plnění.

2) Umělec Černý něco uhňácá a dá se to do areálu budovy úřadu EU a slavnostně se to pod patronací české vlády instaluje a odhalí. Tímto aktem  česká vláda za to dílo přejímá na mezinárodní úrovni svoji odpovědnost. Žádné výmluvy a alibistická prohlášení to nijak neumenší.

Všechny ostatní průpovídky pronášené kolem toho, nijak nesnímají odpovědnost české vlády za instalaci onoho  "uměleckého díla".

0 0
možnosti
AH

alex hart

30. 1. 2009 11:02
Lhát sami sobě.... -2-

Vůbec zde totiž nejde o tvůrčí svobodu umělce, což se stále dokola jak blbečkové někteří diskutující snaží rozpitvávat.  O tvůrčí svobodu by šlo, kdyby Černý tvořil a vystavoval výlučně ve své režii, na své riziko a nikoliv pod patronací státu. V případě Entropy jde ale o státní zakázku, nikoliv však z titulu finančního objemu, nýbrž z titulu významu mezinárodní prezentace státu.

.

3) Jak ale funguje mediální ohlas této kauzy? Stále dokola se zcela nesmyslně pitvá tvůrčí svoboda umělce, údajný podvod Davida Černého (aniž by někdo ráčil zveřejnit text smlouvy na pořízení či pronájem Entropy), popřípadě nepatřičné reakce byrokratů, čímž se myslí zejména protesty Bulharska nebo jiných států.

.

Přitom ale od samého začátku nejde o nic jiného než o zcela nevhodný způsob zadání, řízení, kontroly a převzetí  STÁTNÍ ZAKÁZKY pro prezentaci České republiky coby státu předsedajícího EU. 

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

30. 1. 2009 10:28
proboha

už jsem kdesi psala, že jen naprostý idiot by mohl od Davida Černého očekávat konformní, evropsky korektní a uhlazené dílko.

A to, co se děje dále, je jeden báječný happening. Co myslíte, je ten černý hadr savý?

0 0
možnosti
AH

alex hart

30. 1. 2009 11:12
Re: proboha

Já to , paní Hejná, jako moc báječný happening nevidím.

.

Spíše to vidím jako naprostou tragédii českého národa, že se nechá jako idiot manipulovat médii a že patřičně nereaguje na sprosté lži a evidentní výmluvy zodpovědných. V případě entropy nejde zase až tak o život, v podstatě je to ptákovina, jenže stejným způsobem se u nás řeší všechny ostatní kauzy, rozkrádání majetku při privatizaci, podvody a korupce našich politiků, neschopnost státu zajistit řádně a včas naši energetiku s výhledem na další krizová léta, neschopnost řídit efektivně a bez korupce územní plánování, neschopnost a hlavně neochotu našich politiků cokoliv rozumně a efektivně řídit. A konečně lživost našich médií, která všechny tyto problémy jen zametají pod koberec a neochota našich občanů tyto věci řádně vnímat a něco z toho vyvodit. Entropa je jen malou pitoreskní ukázkou celého toho tragického procesu... 

A v tom je tragédie českého národa.

0 0
možnosti
AF

Toli

30. 1. 2009 10:21
Slávistický homelessák - bývalý

R^

0 0
možnosti
M

manawatu

30. 1. 2009 9:58
už pro Vás

bylo nutno tu slepovačku vytvořit,ta pitomost má karikovat ještě pitomější stereotipy,že si to balkánec vyloží jako útok na čest ,se dá u pravoslavných ještě pochopit...ale dál bych se nerozepisoval,mentální nedostatečnost tiskového dohledu by to mohla vymáznout.:-)EUV

0 0
možnosti
DS

Streit

30. 1. 2009 9:45
Vy jste spadl z višně

V sídle EU, přímo v Bruseli, že nejde o politiku?

Od začátku jde JEN o politiku, jenže politický záměr prezentovat lžilásku a lžipravdu se vymknul díky Černého extravaganci z rukou:

http://streit.blog.idnes.cz/c/65976/Entropa-s-kouzlem-nechteneho.html

0 0
možnosti