Židé budou diskutovat s pražským muslimským antisemitou?

Jaké rodinné hodnoty učí své dětí pražský imám Samer Shehadeha, který se „proslavil“ výroky o tom, že izraelské děti jsou legitimním cílem palestinských sebevražedných atentátu a muslimové by se neměli do české společnosti integrovat, ale vytvářet si zde podmínky pro vlastní kulturu a odmítat hodnoty české společnosti?

Kromě schvalování teroristických útoků na izraelské civilisty (politicky korektně řečeno, neboť v muslimském světě se ve většině případu nehovoří o Izraelcích, ale přímo o židech), pražským muslimům také kázal o tom, že ti kdož se neřídí islámským právem šaria je nevěřícím a nepřítelem Alláha apod.

Byl jsem tedy celkem překvapen, když jsem si na webu Shekel.cz (zde) přečetl o tom, že s tímto muslimským extremistou budou vést společnou debatu představitelé křesťanů a židů o rodinných hodnotách.

O jakých rodinných hodnotách budou v městské knihovně Praha zástupci křesťanů a židů diskutovat s tímto názorným příkladem náboženského fanatika? Snad o tom jak vychovávají Palestinci své děti k nenávisti vůči židům? Nebo o tom, že je povinnosti dle islámského proroka Mohameda fyzicky trestat dětí, které nechtějí islám praktikovat? Což mimochodem čeští muslimové ve svých publikacích propagují a dle státního zastupitelství v Brně to je legální, protože české zákony umožňují rodičům i za použití fyzického násilí nutit dětem náboženství.

Nevím jestli se do Prahy na tuto „komedii“ mezi-náboženského dialogu dostanu, ale nevěřím tomu, že organizátoři této akce nevědí jakého náboženského extremistu si zvou na besedu o rodinných hodnotách. To už rovnou mohli pozvat nějakého českého antisemitu nebo sektáře. Co mně osobně mrzí je, že se takto snaží propagovat radikální muslimy jako by to byli ti umírnění a bohužel toho kdo jejich hosta Samera Shehadeha bude kritizovat nejspíše obviní z islamofobie a nenávisti k muslimům.

Jenže já si myslím, že umírněným muslimům a mezi-náboženskému dialogu škodí právě prezentace, propagace a podpora takovýmto muslimským fanatikům jako je Samer Shehadeha.

Samer Shehadeha 

Narodil se roku 1984 palestinským rodičům, kteří přišlo do Československa v rámci komunistické podpory Palestincům. Po studiích odešel do Saudské Arábie, kde vystudoval univerzitu v Medině. Tato škola je západními experty označována za líheň muslimských extremistů. Někteří čeští odborníci pozor na skutečnost, že verze islámu prosazována Samerem Shehadehem je stejně nebezpečná jako nacismus (podrobnosti v knize islám a islamismus v České republice zde). V současnosti je místopředsedou Muslimské obce v Praze a káže v českých mešitách.

Autor: Lukáš Lhoťan | pondělí 10.12.2012 11:21 | karma článku: 27,96 | přečteno: 1536x