Zfalšované fotografie k ospravedlnění útoku na Sýrii

Vláda USA riskuje ztrátu „posledních“ přátel ve světě a to vše pouze kvůli snaze malé skupinky osob ve vládním aparátu, kteří chtějí útok na Sýrii. Paradoxem je, že mnozí z těchto bojechtivých osob jsou nejspíše agenti sunnitských islamistů a Saudské Arábie.

Těmto lidem se daří dlouhodobě znepřátelovat kdysi skalní stoupence USA v Evropě. Kvůli snaze těchto osob docílit útoku na Sýrii si udělal před mezinárodním publikem ostudu i americký ministr zahraničí John Kerry.

Když Kerry hovořil o údajné odpovědnosti syrské vlády za údajný chemický útok použil falešné fotografie. Například ukazoval jako důkaz chemického útoku tuto fotografii:

Jenže jde o lež. Tato fotografie totiž nepochází ze Sýrie roku 2013, ale z Iráku roku 2003. Jejím autorem je fotograf Marco di Lauro, který veřejně vyjádřil rozhořčení nad zneužitím své fotografie.

Tato fotografie totiž pochází z Al Musajjib, Iraq – květen 27, 2003.

Ukazká scenu webu BBC s lživými informacemi:

Americký ministr Kerry se tak stal, ať již vědomě nebo nevědomě, obětí mediální manipulace, která začala u britské BBC – podrobnosti zde.

O tom proč zdůrazňuji, že za mnohými posledními selháními USA v muslimském světě nejspíše stojí strategie islamistických infiltratorů do státní správy a politiky USA se rozepíši podrobněji později, ale již teď je víc než zřejmé, že kroky USA v muslimském světě nahrávají islamistům, některým skupinám ze Saudské Arábie a ohrožují zájmy a bezpečnou budoucnost nejen USA, Izraele, ale i Evropy.

Otázka infiltrace islamistů a jejich korupčních aktiv do politiky a státni správy není otázkou pouze USA či západní Evropy, ale stále více i naši vlasti ...

Autor: Lukáš Lhoťan | sobota 31.8.2013 16:17 | karma článku: 37,39 | přečteno: 3246x