Zeman proti neonacistům, ale neonacisté k Zemanovcům?

Prezident Miloš Zeman vyhlásil, že chce bojovat proti neonacistům. Bohužel zatím to vypadá, že neonacisté pronikají do strany, která nese jeho jméno Strany práv občanů - Zemanovců. Jako příklad může sloužit místní buňka SPOZ v Lipníku nad Bečvou.

Kolem této buňky působí i jistá česká muslimka Erika Schönweitzová (1993), která je aktivní v české muslimské komunitě. Veřejně se hlásí k nenávisti vůči židům (jako příklad její statuty na Facebook.com, kde používá výrazy jako "kurvy židovské", šíří seznamy židů v české politice z dílny  neonacistické organizace Národní odpor apod. Svuj profil již sice odstranila z Facebok.com, ale orgány činné v trestním řízení maji dostatek důkazů k dispozici.) Byť podporuje islám označuje se za bisexuálku, přitom islámské právo praktikující bisexualitu trestá smrtí.

K islámu se nejspíše přidala poté co navázala vztah s muslimem z Turecka. Nevadí ji pouze židé, ale i ti co nepodporují islám. Premiéru a předsedovi ODS Petru Nečasovi, za jeho podporu státu Izrael v boji s terorismem, veřejně nadává do zkurvysyna a do židáků. Všimla si i takových detailů jako, že "Proti Islámu většinou bojují vesničané. Měšťané jsou v tomhle trochu umírněnější".

Na veřejnosti se aktivně projevila v případě kauzy české konvertitky k islámu, která v městě Lišov působí v mateřské školce a svým chováním tam prosazuje fundamentalistické pojetí islámu. Vyjádření představitelů SPOZ k působení české muslimské antisemitky v jejich strukturách se mi zatím nepodařilo získat.

Zdá se, že Strana prav občanů – Zemanovi čelí podobnému problému jako Jihomoravská Suverenita – infiltrací islamistů. 

Osobní blog Eriky Schönweitzové na Idnes.cz zde.

Profil na Facebook.com s citacemi Eriky Schönweitzové

 

Podobnost s Lukášem Větrovcem čistě náhodná?

Autor: Lukáš Lhoťan | neděle 17.3.2013 21:36 | karma článku: 32,21 | přečteno: 7071x