Zakáží vládnoucí muslimové evropské menšině slavit vánoce?

V Evropské unii vede vzrůstající počet muslimů k situacím, kdy se jasně ukazuje nesmyslnost politiky multikulturalismu a pokrytectví vládnoucích politických a společenských elit. Jako příklad může sloužit postoj části muslimů k oslavám evropského svátku vánoc a křesťanského božího narození.

Český rozhlas zveřejnil zamyšlení nad tím jak se k evropskému svátku vánoc staví různé muslimské komunity v Evropě. Jako dva protiklady umírněnosti a islámského extremismu byly uvedeny příklady z Bruselu (šéf muslimů prý proti vánocům nic nemá) a Dánska, kde muslimové jasně dali najevo, že jimi ovládání místní samospráva nebude křesťanské a evropské svátky podporovat, ale bude podporovat pouze ty islámské.

V jistém smyslu je důležitou otázkou na které straně s těchto dvou muslimských stran stojí čeští muslimové? Slaví vánoce nebo ne? Jistě mezi řadovými muslimy se najde dost těch co vánoce slaví se svými českými partnerkami. Problém je v tom, že podle místopředsedy Muslimské obce v Praze a českého islámského duchovního Samera Shehadeha se tak dopouštějí dle islámu vážného hříchu.

Samer Shehadeha před pár dny na muslimském shromáždění doslovně řekl:
„Každý další svátek (tj. nemuslimský) je v islámu zakázaný. Navíc se u většiny nově založených svátků muslim dopouští dalšího hříchu, kterým je napodobování nemuslimů, což je v islámu přísně zakázáno. Muslim tedy nemá právo slavit Vánoce, Velikonoce, narozeniny, svátek matek, Valentýn, Prorokovy narozeniny (tzv. maulid) a jiné. Muslim, který slaví něco z těchto svátků, se tím většinou dopouští dvou hříchů zároveň: novoty ve víře a napodobování nemuslimů. Jde tedy o velice vážnou věc, kterou nesmí muslim ignorovat. Alláh nás stvořil proto, abychom Ho uctívali, a řekl nám, jak to máme dělat. Proč si tedy vymýšlet něco nového? Jsme snad lepší než prorok Muhammad (nechť ho Alláh pochválí a ochrání), kterého si Alláh zvolil jako proroka? Nebo snad Prorok (nechť ho Alláh pochválí a ochrání) něco zatajil, a my jsme to objevili?“

Jistě, zastánci islámu a multikulturalismu namítnou, že jde „jen“ o vánoce. Ale, nejde. Protože český muslimský duchovní Samer Shehadeh na shromáždění v sídle Ústředí muslimských obcí nejen odsoudil ty muslimy co slaví vánoce, ale označil za hříšníky i ty co napodobují nevěřící ve svém životě i jinými způsoby.

Je to zásadní rozdíl od toho co jeho kolegové z Muslimské obce Vladimír Sáňka a Muneeb Hasan Alrawi rozhlašují na veřejnosti. Na veřejnosti tvrdí, že se integrovat a přizpůsobit České společnosti chtějí, což znamená napodobovat českou společnost tj. nemuslimy, ale jak vidíme tak v jimi spravovaných mešitách se naopak káže, že přizpůsobení se České společnosti je hřích a zločin proti islámu.

Tak kdo tedy má pravdu? Muneeb Hasan Alrawi s Vladimírem Sáňkou nebo Samer Shehadeh? A až jednou budou mít v některém z českých měst v zastupitelstvu muslimové většinu nebudou po vzoru Dánska bránit křesťansko-evropské menšině slavit vánoce?

Fotografie muslimové demonstrují v Londýně proti tomu, aby křesťané a Britové mohli veřejně slavit vánoce a narození Ježíše Krista.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lukáš Lhoťan | čtvrtek 27.12.2012 10:15 | karma článku: 37,40 | přečteno: 5045x