Výročí bitvy křesťanů a muslimů u Vídně 11 až 12 září

Současně s tragickým výročím islámských teroristických útoků na New York a Washington přichází do evropských kin i film i jiném výročí, které se odehrálo 11 až 12 září 1683. Bitva mezi muslimy a křesťany u Vídně. O tomto bojí mezi dvěma civilizacemi byl natočen film, který se ještě před svým uvedením stal cílem útoku některých muslimů, levičáku a multikulturalistů.

 

Italsko-americko-polský projekt se zaměřuje na natočení filmu o bojí svedeném koalicí křesťanských zemí s Osmanskou říší, která v rámci následování Mohamedova příkazu daného muslimům : „Bylo mi přikázáno bojovat proti modloslužebníkům“. (tj. včetně křesťanů a židů, kteří nejsou vazaly muslimů, Sunna Nasai 3966). A v jiné verzi: „Bylo mi přikázáno bojovat proti lidem, dokud nebudou svědčit není Boha kromě Alláha a Muhammad je poslem Alláha.“ (Buchari a Muslim)

Osmanská říše se ve své expanzi opírala o teologické zdůvodnění násilného šíření islámské nadvlády v počátcích islámu, které se dopírá o verše z koránu. Podobně hovoří o povinnosti muslimů šířit islám i Munneb Hasan Alrawi, předseda brněnské mešity, v pátečním kázání (podrobnosti zde), kde cituje verš z koránu:
„Vy kteří věříte, co je s vámi, že když je Vám řečeno vytáhněte do džihádu na cestě boží, jste jako přikováni k zemi. Což se vám více líbí život na tomto než na onom světě?“

Filmaři tedy natočili film o tom jak polsko-litevská armáda Jana Sobieského přišla na pomoc obráncům Vídně, které již po dobu několika měsíců obléhali muslimové z různých zemí pod osmanskou nadvládou.

Jak píše web WirtualnaPolska.pl tak „film nebyl dosud zveřejněn, a již byl odsouzen“. Kampaň proti filmu již zpustili muslimové, levičáci a multikulturalsité v Itálii, Francii a Polsku. V rámci politické korektnosti chtějí levičáci a muslimové, aby byl film odsouzen Evropskou unii, neboť údajně chválí křesťanské hodnoty a uráží islám. Přičemž film také má podněcovat k nenávisti k islámu což dle nich není přijatelné v dnešní Evropské unii, s více než 30 milionů muslimů.

Tvůrcem filmu je přední italský filmař Renzo Martinelli, který patří ke kritikům masové migrace muslimů do Evropy a stále silnějšího „odřezováni“ Evropské unie od křesťanského dědictví ve prospěch islámu. Roli Jana III Sobieskiego se ujal herec Jerzy Skolimowski.

Pozadím Osmanské expanze do Evropy byla vize velkovezira Kary Mustafy o dobytí Evropy a zničení křesťanských státu. Kara Mustafa se netajil svou vizí dobytí nejen střední Evropy, ale poté i Itálie a Říma, kdy sliboval, že kříž z chrámu svatého Petra a Pavla zhanobí výkaly a papeže Innocenta XI. Zabije rituálním způsobem.

Přes snahu části dnešních historiků a multikulturalistů prezentovat bitvu u Vídně jako střed Turků s Rakušany a tím vyvázat z historických souvislostí islám je víc než dokázáno, že Osmanská armáda nevedla svou agresi pod zástavou národnosti, ale pod zástavou islámu s požehnáním znalců islámu Jedním z Mohamedových výroků totiž je i prohlášení o tom, že muslimové dobudou Konstantinopol a poté i Řím a Osmanská říše se viděla být povinou naplnit odkaz islámského proroka.

A také obránci Vídně a polsko-litevský sbor nebojovali za nacionalismus, ale za víru sebe a svých předků. Jak volá Sobieski „Musíme bránit křesťanství“.

Na souvislost mezi 11 zářím 2001 a 11 zářím 1683 poukázal i americký politik David Horowitz, který řekl, že 11 září 2001 odstartovalo novou etapu globálního džihádu s cílem pomstít porážku muslimů u Vídně z roku 1683. Možná proto řekl muslimský duchovní pražské mešity Samer Shehadeh, že není schopen odsoudit islámské teroristické útoky na New York a Washington …

 

 

Autor: Lukáš Lhoťan | úterý 11.9.2012 11:41 | karma článku: 31,54 | přečteno: 2901x