Útočil v Bulharsku muslimský terorista nebo Irán?

Teroristický útok na izraelské civilisty u města Burgas v Bulharsku je tragedií a žádá si potrestání viníků, ale doporučoval bych opatrnost a rozhodně považuji za unáhlené prohlášení izraelského premiéra o odpovědnosti Iránu.

Jako premiér a politický představitel obětí teroristického činu má na zlobu právo, ale jeho unáhlený projev by se mohl vymstít nejen jemu, ale i samotným Izraelcům a Židům. Ze zpráv z místa činu vyplývá, že nejspíše útočil sebevražedný atentátník. Což by spíše ukazovalo na známý vzorec sunnitských muslimů, ale rozhodně ne šíitských. A v tom je základní problém, neboť šíté jsou ti kdož vládnou v Iránu, kdežto sunnité jsou ti kdož pod vlajkou Hamásu a al-Qaidy vraždí židy a Izraelce kde mohou.

Druhou variantou vyšetřovatelů, je možnost výbuchu bomby. Ať tak nebo tak je dle mého názoru málo pravděpodobné, že by nějaká na Irán napojená skupina útočila na Izraelce přímo v Evropě. Takovýto útok Evropa nepamatuje minimálně 20 let a Irán by při něm více ztratil než získal.

Pravděpodobnější se mi jeví odpovědnost sunnitských islamistů, kteří už na Izraelce útočili v Turecku a plánovali to v České republice, Holandsku, Německu apod. Také z médií dostupné informace ukazují spíše na rukopis sunnitských bojovníků po vzoru Londýna, Paříže, Madridu apod.

Málo pravděpodobné, ale vyloučit se to zatím nedá, je také to, že se mohlo jednat o nějakou nehodu. Uvidíme co se dozvíme v následujících hodinách.

Pokud se ovšem prokáže, že šlo o teroristický útok spáchaný lidmi hlásícími se k islámu bude to velký problém hlavně pro Bulharsko. To má totiž desetiprocentní muslimskou populaci a prokázání jakékoliv podpory ze strany místních muslimů by určitě vyhrotilo již tak napjaté vztahy s většinovou společností.

Jenže na druhou stranu je třeba se ptát jestli tolerování působení islamistů a džihádistů v muslimských komunitách v Evropě není jedním z důvodu spáchání tohoto hrozného činu, ono i v Bulharsku jako i u nás působí muslimové souhlasící s útoky na izraelské civilisty, ospravedlňující Hamás, Hizballáh a podobné teroristy.

Takže, pokud opravdu v Bulharsku útočil muslim musím se ptát, kolik časů zbývá než se to stane u nás? Jak dlouho budou ještě v českých mešitách a islámských nadacích působit lidé ospravedlňující vrahy z Hamasu apod.? Právě před takovými muslimy se varuje v knize Islám a islamismus v české republice zde, jenže kdo takové knihy a varování bere dnes vážně, že? 

Takto se proti židům kázalo například v brněnské mešitě:

A nebylo to jednou, ale opakovaně:

Autor: Lukáš Lhoťan | středa 18.7.2012 20:29 | karma článku: 20,12 | přečteno: 1735x