Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ahlán wasahlán ve skutečném světě, zdravím Tě, Lukuši, a přeju požehnaný a poklidný zbytek neděle.

0 0
možnosti
Foto

A muslimská jednota? Pokud se tady rozšíří muslimové, tak nejspíš začnou požírat jeden druhého (jako na Blízkém východě) - sunnita šíitu a jednotlivé sekty navzájem mezi sebou - jako doklad může posloužit vražda muslima muslimem v Británii, protože ten si jenom dovolil popřát křesťanům klidně prožité Vánoce.

3 0
možnosti

tohle je opravdu hodně blbej článek.

Na Pyrenejském poloostrově se mezi sebou mydlili nejen muslimové a křesťané, ale i muslimové mezi sebou a křesťané mezi sebou. Nešlo ani tak o náboženství, jako o moc. A protože šlo o moc, křesťanští i muslimští vládci na svých územích tolerovali jakákoli náboženství, pokud se jim to ekonomicky vyplatilo. Pokud se jim to nevyplatilo a různé křesťanské či muslimské nebo židovské komunity odmítaly poslušnost, vládcové se s nimi nemazlili.

Změna nastala, když v 15.století Ferdinand Aragonský sjednotil Španělsko. Muslimské Maury pak toleroval, ale Židy vyhnal. Španělsko tehdy musely opustit statisíce sefardských Židů, což způsobilo Španělsku velké ekonomické a kulturní škody. Maurové předtím na svém území Židy tolerovali, sjednocené křesťanské Španělsko nikoli.

V 16.století pak následovala násilná kristianizace Maurů. Kdo z Maurů odmítl pokřťení byl vyhnán nebo zmasakrován.

3 2
možnosti
KM

K27a71r15e26l 50M96a62s39e33k

22. 5. 2016 21:18

Buďte shovívavý, pane Šejno, Lhoťan je přece náboženský fanatik.

0 2
možnosti
ZS

Ta proklamovaná tolerance byla hlavně ze začátku tak trochu z nouze ctnost. Muslimové sice porazili křesťanské armády, ale pořád to byla jen hrstka dobyvatelů v cizí zemi. Dokud svou pozici dostatečně neupevnili, nemohli riskovat nějaké skutečně masivní povstání. Postupně však přitahovali šrouby a křesťané i židé se ocitali v čím dál horší pozici.

6 0
možnosti
MR

Pěkný článek. Jen ještě naokraj, nešlo jen o křesťany. V roce 1066 byla vyvražděna židovská komunita v Granadě, ve 12 století museli židé v muslimské části Španělska konvertovat, odejít nebo zemřít. Celá ta muslimská tolerance je jen mýtus, který slouží k podrytí schopnosti bojovat.

8 0
možnosti
PV

Souhlasim s Vami. Byl-li ten stat tak uzasny a krestane v nem zili dustojne a v miru, procpak tito krestane ten skvely stat pred nenavistnymi sousedy nebranili? Za me karma.

2 0
možnosti
DD

Tak silný název článku a fakta 0. Škoda.

0 3
možnosti
MR

Jaká fakta byste si představoval? Zkuste autorovi poradit:-)

1 0
možnosti