Svobodný člověk je napadán oběma protilehlými stranami aneb islám a antiislám v praxi

Občas mi napíše některý ze stoupenců islámu velice „přátelský“ a „tolerantní“ vzkaz. Některé z nich si archivuji jako ukázku„slušného chování“ a „tolerance“ českých muslimů. 

V životě jsem se naučil, že pokud něco začnete dělat opravdu pořádně a správně, velmi často se stanete v dané věci terčem nenávisti. To se týká i oblasti, na kterou se zaměřuji  – islamizace a islámu. 

Jsem člověk svobodný, který se nehodlá nechat „osedlat“ a ovládat ani muslimy, ani lidmi stojícími v pozadí českého antiislámu. Henry de Montherlant to popsal velmi dobře: „Člověk svobodný se pozná podle toho, že je napadán současně nebo postupně oběma protilehlými stranami.“

A tak o mě v zákulisí aktivit českých muslimů či části antiislamistů kolují „zaručené“ zprávy a informace a nejsou se mnou spokojení islamofilové typu Tomáše Halíka ba ani antiislamisté typu Martina Konvičky či Beatrice Radosy. Pro muslimy nejsem dost tolerantní a přátelský k islámu, ale na rozdíl od části antiislamistů bych jejich slovy „neposílal muslimy do koncentráků.“ Pro oba tábory jsem nepřítel, protože mě nemají „pod kontrolou“. 

A tak si oba tábory notují ve společné zlobě na málo tolerantního či málo antiislámského Lukáše. Toto notování však dostává někdy dosti bizarní podobu. Například v dubnu mi na sociální síti Facebook napsala jedna česká muslimka Romana Michalová několik vzkazů, které zde uvádím formou screenu:

A závěr konverzace:

Paní muslimka uvažuje a chová se přesně podle vzorce psychologického chování popsaného Alím Sínou v knize Jak porozumět Mohammedovi a muslimům (na webu iDnes.cz podrobnosti zde).

Naštěstí mi tedy zatím oba tábory jen nadávají, očerňují a vyhrožují právníky, ale s vyhrocením situace možná dojde i na osobní fyzické útoky. Radikalizace obou táborů je asi jedním z budoucích společenských problémů, který se bude muset řešit.

Nehodlám jít se zfanatizovaným davem, jakkoli se zašťiťuje kteroukoliv svatou pravdou. Podobně jako tento muž na obrázku se nepřidal  k davu zfanatizovaných Němců ... buďme jako on. Čelme zlu i za cenu osobní perzekuce a nenávisti z obou stran spektra.

 

Autor: Lukáš Lhoťan | neděle 7.6.2015 11:00 | karma článku: 24,10 | přečteno: 1437x