Strach z netolerance islámu vadí, ale islámská nenávist ne?

Skupina křesťanů, židů a muslimů věnující se mezináboženskému dialogu se přidala k veřejnému projevu nesouhlasu s postupem české policie vůči českým islamistům šířícím netoleranci a nenávist v české muslimské komunitě. Tito lidé to sice mohou myslet upřímně, ale diskreditují tím křesťany a židy jako celek.

Po knězi Tomáši Halíkovi a evangelickým kněžím Mikuláši Vymětalovi a spol. se k veřejnému tlaku na českou polici přidala i skupina “Společný hlas: Fórum židů, křesťanů a muslimů”. Samotné prohlášení je krátké a nejpodstatnější z něj je asi poslední věta „šíření nepřátelských postojů vůči muslimům“.

Nevím, jak moc jsou křesťanští a židovští členové této skupiny mezináboženského dialogu informováni o tom, co hlásají jejich partneři z řad českých islamistů, ale jestli zde někdo podněcuje odpor české veřejnosti k islámu a nepřátelství k muslimům, je to vedení českých mešit a muslimské obce.

Samozřejmě, že se jim pan Vladimír Sáňka či Muneeb Hassan Alrawi nepřiznají a budou tvrdit, že vše je vytrženo z kontextu, jde o manipulace a lži. Ale již víc než prokazatelně bylo doloženo, že vedení české muslimské obce má dvě tváře. Například já sám jsem podal víc než dost důkazů ve svých knihách Islám a islamismus v České republice či Ježíš Kristus a islám. Takže by plně stačilo, kdyby si je křesťané a židé přečetli a dověděli se tak, koho to prezentují jako údajně tolerantní islamisty či muslimy.

V jistém smyslu je možné aktivity jak Halíka či Vymětala, tak i Společného hlasu - fóra židů, křesťanů a muslimů vnímat jako pokus o vytvoření nátlaku na vyšetřující orgány a českou justici, protože všichni jmenovaní jsou přáteli vyšetřovaného Vladimíra Sáňky a v organizacích mezináboženského dialogu je pan Sáňka přímo aktivně činný, tedy vydává ta prohlášení i on!

Podle mého názoru je zde evidentní snaha vytvořit společenský nátlak na českou justici a policii, aby již příště proti muslimům šířícím náboženskou netoleranci a nenávist nezasahovala. Možná se jedná i o pokus ovlivnit vyšetřování tak, aby nebyl pan Sáňka a muslimská obec nakonec odsouzeni. Ale pokud by k tomu došlo, byl by to jasný vzkaz mj. i k pravicovým radikálům či neonacistům, že šíření nenávisti je vyvoleným muslimům povoleno.

Mnohem horší však je, že aktivita těchto křesťanů a židů, zaštiťujících se mezináboženským dialogem diskredituje i ostatní křesťany a židy v očích české ateistické a nenáboženské společnosti. V knize Základy tauhídu, kvůli níž policie zasahovala v pražských mešitách a obvinila Vladimíra Sáňku, se otevřeně horuje proto, aby tam, kde muslimové získají větší zastoupení ve společnosti usilovali o svržení sekulární vlády a pokud to nemohou, aby alespoň takovouto vládu nenáviděli. Také se v knize píše o tom, že Mohammed proklel židy a křesťany a že kdokoliv, kdo chce přizpůsobit islám historickému vývoji je bludař a nepřítel islámu, co jej chce zničit zevnitř. Co si asi česká společnost má myslet o křesťanech a židech, kteří svými projevy na adresu policie vlastně takovouto netoleranci a nenávist ze strany českých muslimů obhajují?

A obava z toho, že policejní zásah vede k nenávisti vůči muslimům je už opravdu vrchol nelogičnosti. Čeští muslimové usilují o islamizaci Čech a Moravy a říkají, že až jich zde bude dost, svrhnou sekulární vládu a nastolí svou islámskou - to, jak vypadá a že je netolerantní a totalitní je již všeobecně známo, a ten, kdo se takových muslimů bojí, je podle některých křesťanů, židů i ateistů, co je obhajují, rasista a xenofob?

Upřímně bych měl pro Tomáše Halíka, Mikulaše Vymětala a organizace typu Společného hlasu - fóra židů, křesťanů a muslimů jedno doporučení. Kromě podrobného prostudování, co to vlastně jejich muslimští partneři v České republice hlásají, bych jim doporučoval věnovat se i tématu pronásledování křesťanů. Například aktuálně je zde tento případ ze Súdánu, kde konvertitku ke křesťanství chtějí podle islámského práva odsoudit k smrti za odpadnutí od islámu. Jenže jak dokazuji v knize Islám a islamismus v České republice, tak podle názorů českých muslimů je popravit odpadlíky od islámu správné - tak to káže i Mohamed. Tedy odsoudit tohle znamená odsoudit islám a české muslimy, a to by bylo v rozporu s jejich ideologií mezináboženského dialogu. Takže ať si muslimové odpadlíky od islámu vraždí dále, ať pronásledují křesťany a vyhrožují zničením Izraele, ale naši bojovníci za mezináboženský dialog je budou přes to vše hájit a odsuzovat ty, co před takovými muslimy varují.

Kázání proti židům a nepřátelům Alláha v brněnské mešitě

Šéf českých muslimů Muneeb Hassan Alrawi hlásá v brněnské mešitě nenávist k nevíře v Alláha

Bývalá brněnská muslimka vypráví o tom, co si doopravdy čeští muslimové myslí o židech a křesťanech

Ukázka z mezináboženského dialogu v Praze

 

Vladimír Sáňka, guru českého islamismu

Vladimír Sáňka a pan kardinál Vlk

Autor: Lukáš Lhoťan | pátek 16.5.2014 12:13 | karma článku: 35,23 | přečteno: 2322x