Spáchal násilí na ženě Němec nebo Turek? A co na to islám?

Skupina mužů znásilnila před pár dny brutálně ženu v Indii. Před pýr dny se naopak zhrzený Turek pomstil ženě politím kyselinou v Německu. Co mají tyto případy společného? No přece multikulturní obohacení a politickou korektnost při jejích prezentaci v mediích.

Tak například server Idnes.cz v nadpisu článku o případu z Německa editoval titulek: „Zhrzený Němec se pomstil dívce kyselinou, nechal jí popálit obličej“. Teprve v článku se jaksi mimochodem zmiňuje, že vlastně útočník žádným Němcem nebyl, ale byl to turecký přistěhovalec. Vznikl tak zajímavý paradox, byl útočník tedy Němcem nebo Turkem?

Celá věc má také mnohem těší rozměr. Jak je možné, že zatímco v takové Indii dojde k znásilnění ženy a bouří se tam celá společnost a ženy tam protestují s transparenty s nápisy „neříkejte ženám jak se mají oblékat, ale mužům řekněte, že násilí na ženách je špatné“, ale v muslimském prostředí je až na pár vyjímej západně orientovaných žen a chlapů ticho?

Naopak v muslimských komunitách propagují mešity a islámští aktivisté, že Alláh dal muži právo neposlušnou ženu zmlátit, ale vždy tak, aby to nebylo poznat na veřejnosti. V Německu násilí na ženách například propagovala kniha vydaná muslimy, kterou sice úřady zakázaly, ale ona se šíři dále v „samizdatové“ podobě. Podrobnosti k případu zde.

I u nás v České republice Islámská nadace v Praze a státem registrovaná muslimská náboženská obec vydala několik publikací, kde se podporuje násilí na ženách v případě, že jsou neposlušné manželovi. Například v knize Ženy v islámu & ženy v židovsko-křesťanské tradici.“ O podobných názorech jsem se více rozepsal v knize islám a islamismus v České republice (podrobnosti zde.)

Samotný Alláh v koránu jasně říká muslimům:

„Muži zaujímají postavení nad ženami proto, že Alláh dal přednost jedněm z vás před druhými, a proto, že muži dávají z majetků svých ženám. A ctnostné ženy jsou pokorně oddány a střeží skryté kvůli tomu, co Alláh nařídil střežit. A ty, jejichž neposlušnosti se obáváte, varujte a vykažte jim místa na spaní a bijte je!“ (4:34)

Diví se pak někdo tomu, že v muslimských zemích či muslimských komunitách v Evropě dochází k násilí na ženách a muslimská společnost mlčí? Vždyť dle islámu dal samotný Alláh mužům právo fyzicky napadat ženy …

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lukáš Lhoťan | pondělí 31.12.2012 10:30 | karma článku: 32,15 | přečteno: 2374x