Šéf českých muslimů se zúčastnil akce islámských extremistů

Představitel českých muslimů Muneeb Hassan Alrawi se zúčastnil v rakouském hlavním městě Vídni setkání s delegací egyptské islamistické strany al Nour, která je považována za politickou frakcí islámských extremistů a jednu z hlavních stran islámského extremismu.

Šéf českých muslimů se s islámskými extremisty sešel ve vídeňské mešitě Ibn Tajmijja a zúčastnil se i části jejich programu určeného pro veřejnost, jak dokládají níže uvedené fotografie.

Informace o setkání Alrawiho s představiteli egyptských islámských extremistů byly zjištěny analytiky Da Vinci Prague Institute v rámci pravidelného monitoringu arabských internetových stránek a jsou dokladem sílicích kontaktů představitelů českých muslimů s radikálními muslimy z arabského světa i v zemích sousedících s Českou republikou. Podle tvrzení z islámských medií vedl šéf českých muslimů Alrawi delegaci Arabů z České republiky jenž se s islámskými extremisty setkala.

Přitom se nejedná o první kontroverzní kontakt šéfa českých muslimů s islámskými extremisty. Jak upozorňuji v knize Islám a islamismus v České republice , udržuje Alrawi kontakty s představitelem bosenských islamistů z Vídně. Jedná se o jistého Porču, který je podle rakouských medii sledován rakouskou kontrarozvědkou kvůli podpoře radikálního islámu v Bosně a Hercegovině.

 

Představitelé al Nour

Kdo je al Nour? (Anglicky)

Kdo jsou salafisté? (Anglicky)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lukáš Lhoťan | úterý 8.10.2013 10:03 | karma článku: 23,89 | přečteno: 1173x