Rusko pohrozilo odvetnými útoky za agresi Západu v Sýrii

Prezident Ruské federace oficiálně vyzval ruskou armádu k přípravě odvetných úderů proti cílům v Saudské Arábii, pokud se USA a Evropa rozhodnou provést agresi proti Sýrii.

Tuto informaci zveřejnil web the European Union Times zde a doplnil ji informaci od důvěryhodných zdrojů z Ruska, že Putin byl také rozzuřen vyhrožováním představitelů Saudské Arábie. Podle informátorů měl například princ Bandar bin Sultan ruskému prezidentovi osobně vyhrožovat, že pokud Rusko nepřestane bránit syrskou vládu před teroristy sponzorovanými Saudskou Arábii, tak Saudská Arábie „pošle“ čečenské teroristy, aby prováděli útoky na zimní olympiádu v Soči.

Podle anglických medii měl ruský prezident odmítnout jakékoliv nabídky a vyhrůžky Saudské Arábie s tím, že považuje současný režim prezidenta Asada za legitimnější než režim „jedlíku jater“. Odkazem na „jedlíky jater“ Putin poukazuje na skutečnost, že mnozí bojovníci syrských povstalců a islámských teroristů se dopouštějí rituálního kanibalismu. Psaly o tom například Novinky.cz zde.

Snah části evropských a amerických politiků vést si svou další válku v Sýrii se může velmi snadno proměnit v 3 světovou válku, neboť podobnými „malými“ válkami začaly i ty dvě poslední světové války.

Autor: Lukáš Lhoťan | středa 28.8.2013 9:15 | karma článku: 32,14 | přečteno: 3330x