Role pražské mešity v celoevropském zátahu proti muslimům

V rámci střední Evropy probíhají rozsáhlé policejní razie v mešitách. Po zásahu v pražských mešitách zasahovala rakouská policie v mešitě města Štýrský Hradec (německy Graz). Verze o zásahu české policie pouze proti distribuci knihy šířící extremismus a nenávist se stává stále více nedůvěryhodnou. Podle informací z Rakouska zasahovala policie proti muslimům organizujícím nábor a finanční podporu syrských povstalců.

Jak jsem upozornil ve své knize Islám a islamismus v České republice, představitelé českých mešit udržují kontakty s pracovníky Bezpečnostní informační služby (BIS). Tato spolupráce jim může poskytovat ochranu na jejich aktivity na hraně zákona, které jsou BIS tolerovány výměnou za spolupráci.

Jak již dříve informovaly média, probíhá v rámci české muslimské komunity nábor dobrovolníků do řad syrských povstalců a shromažďování finanční podpory, která je do Sýrie převáděná a jelikož to nejde realizovat legálně, dochází k tomu nejspíše ilegálně. Neoficiální zdroje hovoří o tom, že v Sýrii bojují již desítky českých muslimů po boku teroristů společně s tisícovkami muslimů z Rakouska, Německa či jiných evropských zemí.

Na základě informací o policejních raziích v Rakousku, Německu či Turecku se mně zdá, že i česká razie v pražských mešitách spíše může souviset s aktivitami představitelů českých mešit kolem konfliktu v Sýrii. Proto by bylo logické obvinění šéfa Muslimské obce v Praze Vladimíra Sáňky. Na základě informací, které jsem v muslimské komunitě shromáždil, mně totiž vyplývá, že on patří mezi nejdůležitější kontakty BIS mezi českými muslimy a patří tak mezi možné hlavní ochránce lidí verbujících do Sýrie a shromažďujících finanční podporu.

Policie by tak jeho obviněním a zásahu proti němu mohla zpochybnit roli BIS v celé kauze a uvolnit si ruce pro zásah proti těm, kdož do Sýrie verbují a shromažďují finance na podporu teroristů. Uvidíme v dalších dnech, jestli má analýza celé kauzy a možné souvislosti s celoevropským zátahem proti podporovatelům teroristů v Sýrii je správná.

V souvislosti se zásahem mně upřímně šokoval rozhovor šéfa českých muslimů Alrawiho pro Idnes.cz. To, že v rozhovoru je vidět absolutní nenávist a zášť Alrawiho vůči mé osobě mne nijak nebere. Myslím si, že jsem dokázal dostatečně zveřejnit dost informaci z dění v české muslimské komunitě, které prokazují pokryteckou přetvářku šéfů českých mešit vůči české veřejnosti. Projev jeho zášti a vulgarity jen potvrzuje, že jsem pro něj nepřítel a cíl číslo 1., který jim škodí v jejich snahách šířit islám a vést goebbelsovskou propagandu.

Mnohem závažnější je upřímné doznání Alrawiho, že nelze zpochybnit Alláhovy zákony a že je mají muslimové zavést všude tam, kde dosáhnou většiny. Myslím si, že to by mělo být samo o sobě pro Čechy (nejen etnické Čechy, ale i další přistěhovalce) dostatečné varování co je čeká, pokud zde bude větší a silná muslimská komunita. Rozhovor si můžete přečíst zde.

Data o radikalizaci evropských muslimů zde.

Anglicky o zásahu turecké policie proti neziskovce s kterou mají kontakty i čeští muslimové.

Muneeb Hassan Alrawi je na šíření islámu a islámské právo hrdý

 

Autor: Lukáš Lhoťan | neděle 4.5.2014 11:08 | karma článku: 36,71 | přečteno: 2343x