Rezignoval papež kvůli spojencům islámu v řadách katolické církve?

Veřejnost moc neví, že za rezignaci papeže Benedikta XVI. Stojí možná i nejnovější konflikt uvnitř katolické církve o kanonizaci mučedníku z Otranta v Itálii. Takzvaná liberální část katolické církve totiž zuří kvůli tomuto záměru, který vyhlásil papež na konci loňského prosince. Obdobně i evropští muslimové vnímají tuto iniciativu jako provokaci.

Důvodem je fakt, že připravovaná kanonizace 813 mučedníků z Otranta oživuje vzpomínku na období, kdy muslimové několik staletí útočili na Evropu a zotročovali a masakrovali její obyvatele ve jménu islámu.

Město Otranto leží v Itálii a stalo se cílem nájezdů muslimů v roce 1480, kteří město dobyli. Při této agresi muslimové povraždili kolem dvaceti tisíc křesťanů a pět tisíc odvlekli do otroctví. Následně muslimové obklíčili katedrálu a v ni 813 křesťanů, mužů, žen a dětí. Muslimové jim dali dle islámského zákona šaria na vybranou buď konvertují k islámu nebo budou zabiti.

Křesťané to odmítli a tak byli všichni povraždění a arcibiskupa a vůdce obránců muslimové umučili zvláště barbarským způsobem, aby zaseli strach do duší křesťanů z jiných oblasti Itálie přesně podle slov koránu:

Vrhneme v srdce těch, kdož nevěří (v islám), hrůzu za to, že přidružili k Alláhovi něco, k čemu On neseslal žádné zplnomocnění. ... Muhammad je posel Alláha, a ti, kdož jsou s ním, strašní jsou proti nevěřícím, však laskaví mezi sebou. 

Snaha odstupujícího papeže je teď multikulturalisty v řadách katolické církve vnímáná jako zločin proti islámu, vzepření se appeasementu vůči islámu a stejně tak ji vnímají i muslimové. Jak se vlastně mohl papež opovážit takhle se vzepřít islámu, když chce oslavit jako hrdiny ty co byli islámem zabiti? Tohle se honí mnoha muslimům v hlavách a nejen jim.

Doporučuji článek k tématu od Benjamina Kurase Rezignoval Benedikt XVI. kvůli své kritice islámu? Zde.

Autor: Lukáš Lhoťan | neděle 17.2.2013 14:12 | karma článku: 29,46 | přečteno: 1734x