Proč Petr Hampl kandiduje proti jednomu z nejstarších českých antiislamistů?

Myslím si, že pokud má antiislámské hnutí v ČR mít šanci zvítězit, tak potřebuje vytvoření široké koalice a ne pouze udělat z antiislámu téma pro jednu stranu. Bohužel jsem si všiml, že se tento můj názor nelíbí spoustě lidí.

Když jsem zveřejnil text „Jak Lidovci a konzervativci zabránili českým muslimům v získání plných práv na šíření islámu!“ Ozvali se v diskuzi na facebook někteří lidé podporující seskupení Petra Hampla Alternativa pro Českou republiku a nevybíravě mi nadávali, že si dovoluji upozornit na to, že před Hamplem a spol. tu již byli jiní lidé, kteří bojovali proti islámu. 

Ano, pro Petra Hampla a spol. se stalo téma islámu jediným, které jim zajišťuje aspoň trochu mediální pozornosti v klasických velkých mediích. Chápu, že pak jeho stoupenci neradi vidí, když se ukazuje, že proti islámu zde bojovali lidé již dávno před Hamplem a Konvičkou a jsou proti islamizaci stále. Boj o voliče prostě nutí vést boj proti potencionální konkurenci i mezi antiislamisty, ale je to dobře?

Proč nepotřebujeme jednu antiislámskou stranu, ale koalici osobností

Podle mne to dobře není. Bohužel, i kdyby Hampl a spol. dokázali jednou mít 10 % ve volbách, tak  nic nezmění. Na změnu čehokoliv velkého potřebujete širokou koalici, představa některých stoupenců Hampla a spol.  O tom, že zde bude jednou velká strana Alternativa pro Českou republiku s víc jak 50 % hlasů je chiméra, to už není možné ani v Rusku.

Proto pokud chceme pravdu porazit islamizaci a multikulturalismus, tak potřebujeme širokou koalici antiislamistů ze všech demokratických stran, kteří nebudou využívat antiislámu jako volebního nástroje, ale naopak se na tom tématu dokáži domluvit. Potřebujeme tedy protiislámské osobnosti a jejich koalici ne protiislámské strany s jedním tématem.

Bohužel jsem dnes také zjistil, že Petr Hampl kandiduje proti senátorovi Jiřímu Oberfalzerovi, který je v tomto volebním obvodě senátor již od roku 2004. Považuji to za velkou chybu politickou i morální, protože jednak touto protikandidaturou Hampl škodí jednomu ze starých protiislámských a protimultikulturních bojovníku, který již v roce 2009 slušně, neextremisticky, ale varovně podporoval protislamizační hnutí symbolizované českým spisovatelem Benjaminem Kurasem a nizozemským politikem Wildersem. Podrobnosti zde:
Protiislámského radikála Wilderse do Senátu nepustí, ODS hasila skandál.

Žádné jiné potiislámské hnutí či strana, tedy Úsvit, dokonce ani ne Lidovci(!), Okamura apod. Nevyslali do voleb protikandidáta současnému senátorovi  Oberfalzerovi, jediní kdo mu chtějí zabránit ve zvolení jsou Hamplovi Apači 2017, což je smutné a ukazuje to úpadek dnešní protiislámské scény ...

Podle ne Hampl nemá šanci ve volbách uspět, ale svou kandidaturou se může postarat o to, že neuspěje ani pan senátor Oberfalzer, kterému může přetáhnout část hlasů, oba bojují o stejné voliče, a podle platných zákonů stačí, když budou dva kandidáti mít více hlasů než Hampl a Oberfalzer. Být konspirační magor, jako mnozí Hamplovi stoupenci, tak si řeknu, že Hampla vyslali do voleb multikulturalisté nebo muslimové, aby škodil Oberfalzerovi ...

 

Autor: Lukáš Lhoťan | čtvrtek 8.9.2016 19:28 | karma článku: 33,20 | přečteno: 1860x