Proč muslimové neodsoudí pražského radikála?

Některá media informovala o podání trestního oznámení na místopředsedu Muslimské obce v Praze a kazatele vyškoleného v Saudské Arábii Samera Sehadeha. Podle předního odborníka na islámský extremismus Miroslava Mareše je zajímavé, že NIKDO z vedení českých Islámských nadací a Ústředí muslimských obcí Sehadehovy radikální názory ani neodsoudil. Naopak Sehadeha káže dále v mešitách v Brně, Praze, Teplicích, Bratislavě a nejspíše i Hradci Králové.

Mareš sice dále říká, že „vedení českých muslimských organizací zvláštní zájem na eskalaci napětí nebo násilí mezi jejich komunitou a většinovým obyvatelstvem“, „skupinky radikálů se u nás zřejmě vytvářejí spíše v menších modlitebnách, tam, kde nejsou pod kontrolou," připustil. Souhlasím i s jeho názorem, že „v Česku ještě nestačila vyrůst muslimská ghetta, kde by se obyvatelstvo radikalizovalo“. Otázkou je, ale co nastane s nárůstem počtu muslimů v Česku?

Již dnes vidíme, že od roku 1989 v naši zemí došlo k raketovému nárůstu muslimské populace a toto tempo nepolevuje, ale naopak spíše zesiluje. Již dnes stojí mešity v Brně, Praze, Teplicích, Hradci Králové, Karlových Varech a modlitebny jsou nejen v těchto městech, ale i Českých Budějovicích, Olomouci, Plzni apod.

V této souvislosti je více než jasné, že ve vedení českých muslimských organizací jsou lide s radikálními názory a proti evropským směřováním. Jeden muslim mi řekl, že když slyšel kázat Samera Sehadeha v brněnské mešitě, tak pochopil, že přesně to je tne typ „duchovního“ co takovéto separováni a uzavíráni muslimů do ghett podporuje. Ano, dnes se vede bitva o podobu české muslimské komunity v příštích letech a umírněný islám ji již dlouho prohrává.

Jak se tedy policie vypořádá s tímto případem islámského extremisty? Myslím si, že obdobně jako v případě neonacisty Citara Sáňky, dojde k odložení případu. Otázkou je kdo za tímto „odkládáním“ trestné činnosti muslimů blízkých Islámským nadacím stojí …

Doporučuji článek:

Brněnský muslim viní pražského kazatele islámu z náboženské nesnášenlivosti

Autor: Lukáš Lhoťan | úterý 4.10.2011 10:46 | karma článku: 16,26 | přečteno: 1134x