Proč mlčí křesťanští politici k pronásledování křesťanů v Arábii?

České ministerstvo zahraničí ve spolupráci se saúdskoarabskou ambasádou v Praze připravuje na tento rok konferenci k problematice islamofobie. Cíle spolupráce úřadu zahraničí české vlády se Saudskou Arábií je bojovat proti islamofobii v české společnosti. Současně s tím se ovšem člověk dozvídá, že přední představitel Saudské Arábie vyzývá arabské vlády ke zničení všech kostelů na Arabském poloostrově.

Ministr zahraničí české vlády Karel Schwarzenberg opakovaně tvrdí, že zájem České republiky je prosazování lidských práv ve světě a že on je křesťan. Otázkou tedy zůstává proč v případě islámského režimu v Saudské Arábii nejen nepropaguje lidská práva a nehájí pronásledováne křesťany, ale naopak pomáhá šířit propagandu islámu? Podobně postupují i mnozí další čeští křesťanští politici, bohužel.

Nejvyšší islámský duchovní Saudské Arábie Abdul Aziz bin Abdullah při setkání s poslanci z Kuvajtského království opět zopakoval, že je třeba zničit všechny kostely a místa uctívání křesťanů na Arabském poloostrově, informují světové tiskové agentury. Abdul Aziz bin Abdullah tak reagoval na dotaz poslanců ohledně názoru jednoho kuvajtského poslance, který také veřejně řekl, že v Kuvajtu by měli zničit všechny kostely.

Názor Abdul Aziz bin Abdullah se opírá nejen o slova zakladatele islámu Mohameda, který řekl, že „nebudou dvě náboženství na arabském poloostrově“, ale také o praxi jeho následovníků, kdy provedli čistku a násilně odsunuli z arabského poloostrova židy a křesťany. Toto barbarské chování Mohammeda a jeho následovníků i v dnešní době obhajují i představitelé, českých mešit s odvoláním na to, že to tak chtěl Alláh. Když ovšem se někdo ozve a řekne, že podobně by měli odsunout muslimy z Evropy nebo České republiky, tak muslimové se svými spojenci spustí kampaň o rasismu, xenofobii a extremismu.

Například předseda Muslimské obce v Praze Vladimír Sáňka v Českém rozhlase obhajuje pronásledování křesťanů v Saudské Arábii jako správné dle islámu. Podrobnosti zde.

A kde je tedy náš ministr zahraničí se svým úřadem? Na straně lidských práv a křesťanů, nebo spíše saúdskoarabské ropy? To nechť ukáže svými činy.

Autor: Lukáš Lhoťan | neděle 14.4.2013 13:14 | karma článku: 35,89 | přečteno: 2150x