Převádí Muslimská obec v Praze finance na podporu islamizace skrze tzv. „bílé koně“?

Vážné kauze s podivnými finančními transakcemi s islámskými organizacemi z arabského světa čelí Muslimská obec v Praze. Na internetu byla totiž zveřejněná emailová korespondence Vladimíra Sáňky.

Vladimír Sáňka je bývalý předseda Muslimské obce v Praze a je současný místopředseda českým státem registrované církve Ústředí muslimských obcí v ČR, je také stíhán pro šíření náboženské nenávisti a islámského extremismu (podrobnosti zde). 

V této korespondenci Vladimír Sáňka hovoří o možnostech transakce finančních prostředků na podporu šíření islámu od islámské organizace v Egyptě, která má ovšem nespecifikované problémy s Egyptskou vládou a proto nemůže poslat peníze přímo Muslimské obci v Praze, ale mohla by je poslat službou Western Union některému z členu Muslimské obce.

Korespondence je údajně z 29 dubna 2015 a byla adresována představitelům Muslimské obce v Praze. Byla poprvé zveřejněná na webu rasistické skupiny White media a šíří se po dalších webech. Vladimír Sáňka v korespondenci píše o částce zhruba 20 000 kč. Pokud se potvrdí, že zveřejněná korespondence je pravá, je tu několik otázek na které by měli muslimové odpovědět:

O jakou islámskou organizaci se jedná a jaké má problémy s Egyptskou vládou, že nemůže posílat peníze do ciziny?

Je standartním způsobem převádění financí od islámských organizací na islámské aktivity v ČR dělat to skrze „bílé koně“, aby tak nebylo možné zjistit, odkud peníze pocházejí, pokud se vůbec objeví v účetnictví?

A co na takovéto aktivity českým státem registrované obce říkají naši policisté, odborníci z Ministerstva vnitra a BIS?

V knize Islám a islamismus v České republice, ukázka o spolupráci českých muslimů s tajnými službami zde, jsem právě na takovéto podivné transakce poukázal a pokud se potvrdí pravost zveřejněné korespondence, tak to jen bude ukazovat na to, že čeští muslimové s takovými praktikami neskončili ….

Vladimír Sáňka v pražské modlitebně ...

 

Autor: Lukáš Lhoťan | úterý 5.5.2015 19:43 | karma článku: 26,79 | přečteno: 938x