Předseda Islám v České republice nechceme je xenofob a rasista

Tak už je to veřejně známo, představitel Islám v České republice nechceme a předseda Bloku proti islámu Martin Konvička je rasista a xenofob. S tímto zjištěním přišel časopis Týden v aktuálním vydání.

Četl jsem již hodně nesmyslů, ale aby v článku o tom, že se na Ostravsku nesnesou příslušníci Romské menšiny s místními Moraváky a Slezany, argumentoval představitel místní Romské lobby tím, že za údajnou nenávist Moravanů a Slezanů k romské menšině může předseda Bloku proti islámu/Islám v České republice nechceme docent Martin Konvička, tak to je již hodně praštěné. 

Marek Lévay z romského sdružení Dživipen z Opavy se v rozhovoru proč časopis Týden opřel do docenta Konvičky, že svou aktivitou ničí občanskou společnost a vzájemné soužití menšin. Časopis týden rozhovor s Lévayem charakterizoval tak, že „xenofobní politici typu Martina Konvičky prý infikuji společnost všeobecnou nenávisti vůči všem barevným etnikům…“.

Jen člověk, jenž aspoň trochu nezná docenta Konvičku, nečte jeho blog nebo chce úmyslně hájit islám falešnými obviněními odpůrců islámu, může tvrdit, že docent Konvička je xenofob nebo dokonce rasista!

Když si přečtete blog docenta Konvičky, který vyšel i v knižní podobě pod názvem Sex, drogy a islám, tak sice můžete dospět k názorům, že je autor textů kontroverzní, ale těžko je rasista nebo xenofob. Naopak i docent Konvička se veřejně vyznává ze své lásky k romské komunitě a k cizincům – jen to nesmí být muslimové.

Tak nevím, jestli je Marek Lévay tak neinformován nebo záměrně o docentu Konvičkovi lže. Je vtipné, že romští lobbisté jeho formátu útočí na odpůrce islámu Konvičku, který neustále zdůrazňuje, jak miluje romskou komunitu a jak chce podporovat spojenectví romské komunity s bílou většinou proti islámu. Jenže se zdá, že představitelé romské komunity se spíše spojili s muslimskou komunitou proti odpůrcům islamizace České republiky. Přece jen mají někteří Romové k muslimům historicky blíže, než k nemuslimským Čechům.

Martin Konvička napsal o sobě a svých lidech toto - vidíte tam nějaký rasismus nebo xenofobii?

"Pohodoví zvrhlíci z okruhu IvČRN: Islám nám vadí jako hnusná zotročující idea/totalita, právě a hlavně proto, že ctíme a chceme SVOBODU. A tu dopřáváme všem, kdo ji dopřávají nám. Nevadí nám homouši (v zásadě), spousta z nás je tolerantní až náruživě tolerantní v oblasti "drog", výstředních zábav, hédonistických úletů, balancování na hranách tak 15 zákonů najednou, životních stylů. Nemyslíme si, že za všechno můžou Židi." Prostě normální sluníčkáři, ale s koulema a pudem sebezáchovy. Zdroj.http://martinkonvicka.blog.idnes.cz/c/426761/IvCRN-versus-Delnicka-strana-a-spol-k-Teplicim-279.html

Nebo jeho vyznání lásky k Romkám na jeho blogu i v knize Sex, drogy a islám.

Pro více informací doporučuji také můj článek Romští muslimové – neznáma část evropských muslimů    

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lukáš Lhoťan | středa 29.7.2015 10:00 | karma článku: 38,24 | přečteno: 3002x