Polská kontrarozvědka zatkla muslima za podporu terorismu

Polska kontrašpionáž zatkla muslimského konvertitu, který schvaloval teroristické útoky na USA, teroristické útoky na stát Izrael a odmítal jeho existenci. Podle medii plánoval i zorganizovat džihadistickou skupinu pro boj za věc islámu v Polsku.

Postup polské kontrarozvědky a soudů je plně opačný než postup části českých bezpečnostních orgánu, které podobný případ z brněnské mešity tři roky ignorovaly a nijak nezasáhly. Teprve poté co jsem já osobně upozornil na projevy islámského radikalismu při pátečních kázáních začala vše prošetřovat Policie ČR.

Podrobnosti zde k brněnskému případu zde.

V polském případě vše vzalo jasný spád. Polská kontrarozvědka upozornila policii a soud na projevy jistého muslimského konvertity Arthur L. a ten byl okamžitě zadržen a vzat do vazby.

Podle polských medii byl muslimský konvertita inspirován palestinským teroristickým hnutím Hamas. Opět jde o odlišný postoj polské státní správy od té české. Ta česká ví již mnoho let, že mnozí přední představitele Ústředí muslimských obcí a Islámských nadací veřejně schvalují teroristické činny hnutí Hamas, ale nijak proti nim nezasahuje. Naopak polské bezpečnostmi orgány považuji takovéto projevy za trestné činny a znak islámského extremismu.

Osobně gratuluji polské kontrarozvědce k úspěšnému úternímu zásahu proti islámskému extremistovi a doufám, že se z polské zkušenosti poučí i české bezpečnostní služby a budou efektivněji čelit islámskému radikalismu v ČR.

Polský článek k zatčení islámského extremisty zde.

Autor: Lukáš Lhoťan | čtvrtek 7.6.2012 11:02 | karma článku: 20,33 | přečteno: 1018x