Podle muslimů v Norsku šíří židé nenávist k islámu

Představitelé norských muslimů obvinili židy z organizováni mediální kampaně proti islámu a muslimům, informovaly o tom norská media. Podle představitelů největší mešity v Norsku stojí nejen za vyvoláváním strachu z islámu mezi Nory, ale svým údajným chováním si mohou sami i za Holocaust.

Imám mešity Nehmat Ali Shah a její představitel Ghulam Sarwar v rozhovoru pro norský deník Dagsavisen řekli, že strach který židé vyvolávají u jiných jsou důvodem nejen problému ve vztazích mezi židy a muslimy, ale i důvodem holocaustu.

Rozhovor oba poskytli v mešitě v Oslo, která je nejen centrem islámu v Norsku, ale také největší v zemi. Imám mešity doslovně řekl: „Lidé nemají informace, neboť media píší o islámu negativně, a dodal, že „židé vlastní media a to je rozhodující faktor … judaismus má lepší obraz v mediích (než islám)“.

Norský novinář se zeptal představitele mešity proč podle něj nebyly vztahy mezi židy a muslimy nikdy dobré a on mu odpověděl.: „Proč Němci zabíjeli židy? Neboť se jich báli.“

Představitelé židovské komunity slova muslimů odsoudili jako ukázku klasických antisemitských teorii o židovské světovládě. Lidé co dlouhodobě sledují šíření islámu a muslimské přistěhovalectví do Evropy již tak překvapeni nejsou. Naopak s ukazuje, že muslimové sice veřejně propaguji toleranci a obviňuji ty co kritizují islám z nenávisti, ale uvnitř své komunity šíři nejhorší podoby nenávisti vůči Evropě, židům apod.

Ukázkou mohou být záznamy pátečních kázání z brněnské mešity uvedeny níže a také poznatek o problémech integrace muslimů do české společnosti před pár měsíci prezentovaný na konferenci v parlamentu České republiky, kde bylo zmíněno, že česká muslimská komunita se do české společnosti neintegruje, ale naopak ji ovládli islámští radikálové tvářící se jako multikulturalisté a „tolerantní“ lidé.

Více o tom co se skutečně děje v české muslimské komunitě jsem částečně popsal v knize Islám a islamismus (podrobnosti zde) a neni to nic optimistického.

Autor: Lukáš Lhoťan | pátek 8.2.2013 10:10 | karma článku: 26,77 | přečteno: 1748x