Podivná to koalice sluničkářů a muslimů má společný zájem - likvidaci naší kultury

Dnes jsou islamiste a multikulturaliste na stejne strane barikady a v koalici pro spolecny zajem, to ovsem neznamena, ze si nepujdou zitra po krku ...

Když jsem napsal článek o radikální proměně bývalého odpůrce islámu, politika a bývalého místopředsedy KDU-ČSL Davida Macka, který dnes přešel do tábora islamofilů a Sluničkářů z Žit Brno, tak jsem byl v diskuzi otázán, co myslím výše napsanou větou.

Inu tedy jsem se pokusil stručně vypracovat nejpřesnější popis té dnešní podivné koalice multikulturalistů, sluničkářů a pod. s muslimy a islamisty.

Společný zájem islamistů a multikulturalistů

Co tedy mají islamisté s multikulturalisty společné? Nejprve si řekněme co je to multikulturalismus:
Multikulturalismus je chápán jako popis a výklad etnické různorodosti a soužití odlišných kulturních a sociálních, případně náboženských skupin založených na odlišných kulturních vzorcích v rámci obvykle národního státu. Online citace z znv.nidv.cz uveden odkaz na:
Definice pojmu "Multikulturalismus", jak ji uvádí nově vydaný Malý etnologický slovník (vydal 2011 Národní ústav lidové kultury, ISBN 978-80-87261-70-5).

Samotné multikulturalisty bych ještě rozdělil na dva směry:
1- Extrémní multikulturalisté, převážně levicově orientovaní, vnímají aktivní podporu masového přistěhovalectví odlišných kultur, v našem případě muslimů, jako nástroje k rozředění společnosti a oslabení kulturní hegemonie společnosti, motivaci mají různou, jednak tím oslabují své konkurenty z konzervativního politického spektra, kteří se opírají o hlasy příslušníku tradiční kultury a jednak se tím někteří levicoví extremisté snaží zničit konzervativní domácí kulturu, kterou vnímají jako zastaralou, překážející jejich novým světlým zítřkům.
2- Běžní multikulturalisté, nemusí být stoupenci masové imigrace, ale trvají na tom, že musí být „problémový“ menšinám dovoleno aplikovat jejich kulturní, společenské odlišnosti a umožňují tak riziko narušení platného společenského řádu, pokud se nějaká menšina, v našem případě islamisté, stane natolik silná, že začne reálně aplikovat svou odlišnost od domácí původní kultury i za cenu násilí. 

A copak to je islamismus? Ve své podstatě je jedno, co je islamismus, protože v rámci tohoto problému splývá islamismus s věřícím muslimem, protože jak islamista, tak věřící muslim mají stejný cíl: Zajistit islámu, respektive muslimům, právo na šíření islámu ve všech jeho podobách, zajistit muslimům právo na přistěhovalectví do dané země a zajistit muslimům všechny občanská práva, která pak mohou využít k postupné demontáží neislámského systému.

Protože cílem odpůrců multikulturalismu je zamezit nejen multikulturalismu, ale i šíření islamismu, potažmo islámu, tak multikulturalisté mají s muslimy, či islamisty, společný cíl. Bránit multikulturalismus a prosazovat ho, ale motivy těchto dvou skupin jsou odlišné a jejich spojenectví je jen dočasné.

Asi podobně, jako bylo dočasné spojenectví císařského Německa s Leninem a bolševiky, či spojenectví Hitlera se Stalinem, bohužel toto spojenectví islamistů s multikulturalisty může mít pro nás ničivější následky než koalice bolševiku s Němci před 100 lety.

Screen Damian Holeček

 

Autor: Lukáš Lhoťan | neděle 28.8.2016 9:54 | karma článku: 41,28 | přečteno: 2698x