Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Milý pane,

máte v tom trochu chaos . U Vídně byla poražená otomanská vojska. Je to tak trochu rozdíl. Také se o žádný džihád , tedy muslimskou verzi kruciády nejednalo, pouze o obyčejnou dobyvačnou válku jak to bylo dobrým zvykem i mezi křesťanskými státy. Tak z toho nedělejte ideologické tažení. Ostatně , otomanská říše poskytla azyl protihoabsburskému vůdci Františku Rákoczymu a jeho druhům, kteří byli zcela jistě křesťané a na habsburcích nezávislé Sedmihradsko přežilo jako turecký protektorát.

To, co se děje v hlavách některých muslimů dnes , nemá s historií nic do činění. To je již čistá ideologie, bez souvislostí. Otomanská říše se stala na dlouhou dobu legitimním a silným politickým hráčem na mapě Evropy a Malé Asie . Tuto jeho pozici ukončila první světová válka , stejně jako bylo rozbito Rakousko - Uhersko.

1 0
možnosti
PS

To je všetko pravda, dokonca boli podstatne osvietenejší než väčšina európskych monarchií, nič menej otázkou zostáva, prečo by sa to malo škrtať z učebných osnov ??

0 0
možnosti
LJ

Prý i ve Francii hodili do stoupy učebnici dějepisu pro střední školy, poněvadž si muslimové nepřáli, aby se učilo o genocidě Arménů na prahu První světové války. Nové vydání se již o tom nezmiňuje.

4 0
možnosti
RP

Mýlíte se. Učebnici do stoupy nehodili a nové nebo spíš současné vydání se o genocidě Arménů zmiňuje. Odkazů je no to spousta, třeba tady:

http://www.todayszaman.com/news-290444-hollande-including-armenian-genocide-in-french-textbooks.html

1 1
možnosti
AP

A autor to schvaluje? RvRvRv

0 4
možnosti
RB

Copak je problém pochopit podstatu článku?

0 0
možnosti
ML

Mám za to, že současný dravý, bezohledný kapitalizmus výrazně víc ničí naše kulturní hodnoty než nějaký "počmáraný" Islám.

Stačí když porovnám mezilidské vztahy za totáče a teď...

0 10
možnosti
SB

Jakákoli krize (společenská, mravní, ekonomická) je napravitelná. Po třicetileté válce tady byla krize lidské lenosti. Byla logická: za války lidé pěstovali jenom to, co nutně potřebovali, protože být bohatší bylo nebezpečné: byli jste atraktivnější pro loupeživé skupiny, které se střední Evropou potloukaly bez ladu a skladu. Když narazily na chudou vesnici, tak lidem vzaly všechno, Když narazily na bohatou vesnici, tak jim též vzaly všechno. takže být chudý znamenalo nebezpečí vydrancování, být bohatý znamenalo jistotu vydrancování. Proto lidé pracovali méně a žili z ruky do úst. Ale po válce byla tato krize pracovitosti překonána a přibližně padesát let po válce už to bylo jako před ní. Evropané vyřeší jakoukoli svou vlastní krizi, ale opakuji: svou vlastní. Krize přicházejí a odcházejí, ale nepřizpůsobiví přistěhovalci přicházejí a neodcházejí. Jejich počet naopak prostě každodenní imigrací a jejich populační explozí.

5 0
možnosti
JD

evropa se bránila asijským útokům už u marathonu .... a je taková jaká je, jen protože se ubránila. Nechápu proč se dnes vzdává bez boje... multikulti politice mají stát před soudy za vlastizradu...

11 0
možnosti
ZK

Z92d92e60n88a 70K64o58č52í

6. 7. 2013 11:58

Tehdy byly karty jasně rozdány a každý věděl kdo je kdo. 

Dnešní zastánci multi-kulti a odpůrci principu křesťanství to líčí, jako by hnusní křesťané nenáviděli jiná náboženství a měli dokonce tu drzost se bránit za pomoci tkzv. Svaté aliance, která dokonce na ty jinověrce střílela a sekala je šavlí, což je samozřejmě nelidské a zasluhuje to toho největšího odsouzení. ;-)

1 0
možnosti
JS

Nic noveho pod sluncem. V americkych skolach jsou vylouceny knihy Mark Twaina (Huckleberry Finn), o Hirosime se tez nezminuji a misto nazvu muslimsti teroriste se pouziva bud "radikalove", nebo "militanti". To vse s ohledem na "citlivost" te ktere mensiny, Prekrucovani dejin je zcela normalni v ramci politicke korektnosti.

3 0
možnosti
PK

Tak pojem "terorista" je označení určitého způsobu boje... víceméně hlavním prostředkem tohoto boje je vyvolat chaos, strach a paniku do té míry že populace nebude schopná rozumné ekonomické a vojenské aktivity.

vcelku se dá říct že je velice organizovaný ale z historického hlediska úplně na to co provádí ti muslimští nesedí...

Pro většinu lidí ty pojmy splívají a nutno podotkout že tak jak to patrně myslíte máte naprostou pravdu.

A co se Hirošimy týká vždycky by mne zajímalo kdo je ochoten poslat pár set tisíc vlastních vojáků na smrt (s tím že zabijí milion a nebo víc nepřátel) když má po ruce nástroj který zabije jen pár set tisíc nepřátel. (protože Japonsko kapitulovalo jenom proto že atomovky jim nedávali ani šanci na důstojnou smrt v boji s nepřítelem... ale jenom výhled na to že budou stříleni jako krysy v sudu bez možnosti klást jakýkoli skutečný odpor)

4 0
možnosti
MK

V tom obrázku žádnou podobnost nevidím, v obou případech se mluví o něčem jiném.

2 5
možnosti
Foto

Žijeme v přelomové době a buďto ji ustojíme anebo neustojíme.

Základem je schopnost vidět a popisovat věci takové, jaké skutečně jsou. Od toho se odvíjí vše ostatní.

Klasické biblické  "Super omnia vincit veritas" (Pravda vítězí nade vším) je svým způsobem shodné i s budhistickým pojetím cesty vedoucí k rozpouštění kořenů utrpení.

Zbabělost, polovičatost a sebe-obelhávání je cestou do pekel. Tak to vždy bylo.

3 0
možnosti
PK

Jde o to čí pravda...

1 0
možnosti
Foto

A u Vídně byli poraženi nějací muslimové, až dosud jsem se domníval, že šlo o pravidelnou armádu tureckého státu, provádějícího politiku územní expanze.

1 11
možnosti
LL

Ano, muslimové protože Turci se neviděli a nehovořili o sobě jako o Turcích, ale jako o muslimech. Národnostní koncept jim byl cizí ...

8 1
možnosti