Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Edmund Černá Zmije

6. 7. 2011 22:59
Naše civilizace trpěla kresťanstvím tisíc let

Vláda papežů, teokracie, křižácké výpravy, náboženské války, bránění pokroku, upalování kacířů, upalování čarodějnic. Tohle všechno naše civilizace musela vytrpět, než dostala křesťanství pod kontrolu, pryč z politiky, pryč od moci.

-

Nesmíme žádnému divokému a nezkrocenému náboženství dovolit, aby nám provedlo to, co nám provádělo dlouhá staletí křesťanství.

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

9. 7. 2011 11:30
Re: Naše civilizace trpěla kresťanstvím tisíc let

Co bylo ty chytráku tak zlého na vládě papežů ( kde ?) a teokracii?

Naše civilisace je postavená na oddělení světské a církevní moci po stránce výkonné,a spojení trůnu a oltáře po stránce ideové!

Co se týká tvého usilovného kvičení o ,,křižáckých výpravách, nevím co na nich nacházíš zlého?

Tvé nesmysly o čarodějnicích a kacířích nebudu již komentovat,neb neustálé vyvracení těchto slovních zvratků mne již unavuje!

Za to vy, programoví ateisté a liberálové,když jste to po Francouzské revoluci vzali do rukou, nastal ,,zlatý věk lidstva,,! Jíž obětí Vendee hovoří za vše, žvanile!

0 0
možnosti
P

parquin

6. 7. 2011 18:15
dost dobré

od křesťana bych takový rozumný a smířlivý článek snad ani nečekal. Ale fakt dobré, škoda, že takových lidí tady není vícR^

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

6. 7. 2011 17:02
Křesťanství...

...bylo do Evropy přefiltrováno přes Řím, a tím i do značné míry zcivilizováno. Z náboženství pošahaných pouštních pastevců se stalo náboženstvím pošahaných civilizovaných lidí. A byl to Řím - tehdejší evropská a v podstatě i světová velmoc číslo jedna - kdo velkou měrou napomohl jeho šíření.

-

Kdo nám do Evropy přefiltruje islám? Kdo jej zcivilizuje tak, aby byl přijatelný nejen pro pošahané pouštní pastevce? Která velmoc se za něj postaví a napomůže jeho šíření? Až jednou tady v Evropě dostaneme rozum a složíme se přistěhovalým muslimům na jednosměrný lodní lístek zpátky ke břehům Afriky, zbyde v Evropě vůbec někdo, kdo by stál o nějaký islám? Nevidím to s jeho uchycením reálně; islám už po staletí je a nadále zůstává pouze náboženstvím přivandrovalců. A konec islámu v Evropě nastane současně s koncem lži zvané multikultura. :-P

1 0
možnosti
PSV

Pavel Skeptik V

6. 7. 2011 18:35
Re: Křesťanství...

Judea roku 0 a pouštní pastevci? To máte z VUMLu? 8-o

0 0
možnosti
M

mam.kvalitni.nazory.2

6. 7. 2011 14:24
opravdu je to blabol....

Rv

0 0
možnosti
IPIP

Ignác Pospíšil

6. 7. 2011 14:36
Re: opravdu je to blabol....

Souhlasím, je to blábol. A možná taky (ještě víc než blábol) zbožné přání.

0 0
možnosti
H

honzahoff

6. 7. 2011 13:59
Blábol...

Začíná to jako blábol, probíhá to jako blábol, končí to jako blábol.

Prý jsou mnohé křesťanské zásady a dogmata ve skutečnosti pohanské. Dobrá, tak když mnohé, mohl by autor pro ilustraci uvést aspoň jedno dogma a tři zásady?

1 0
možnosti
G

gaisaka

6. 7. 2011 15:07
Re: Blábol...

Pan autor možná ne, ale já ti jich pár nasázím. Tak předně celý koncept zmrtvýchvstání je typický helénistický, i z dnešního pohledu je pro někoho řecký /hel./ vliv vlivem pohanským, hlavně pro judaizující křesťany (tehdy), ale není to mrtvé ani dnes.

Moh bych pokračovat, ale už z uvedeného vyplývá pár problémů. Předně tedy co je "pohanský". Pokud přijmeme výše zmíněnou - byť okrajovou hypotézu - že poh. je řecké, není již nutno pokračovat dále. Pokud je "pro Vás" pohanský kupř. kenánský a obecně předněvýchodní-ne-izraelský, je Jahve starého Judaismu /ten co má za ženu Ašeru, o archeol. dokladech jejího uctívání hovoří extenzivně Ziony Zevit v té své bichli,doporučuju/.

Autor měl ale pravděpodobně na mysli šikovné přizpůsobování svátků datumům rovnodenností atp, což se sice NEtýká DOGMATU, přímo, ale s trochou dobré vůle asi chápeme co chtěl autor říct.

Mohu v případě zájmu dokládat dále...,)

Každopádně stačilo by hodnotící pojem "pohanský" vyměnit za konkrétní kulturní vlivy....

2 0
možnosti
PSV

Pavel Skeptik V

6. 7. 2011 13:57
Ne!

Islám není žádný bratr Křesťanství! Pouze za předpokladu, že lidstvo dokázalo za pouhých 600 let zblbnout a vydrželo mu to do dneška!

Islám je nenávistná, totalitní ideologie odporující všem ústavním pořádkům Západních zemí!

2 0
možnosti