Muslimští přátelé profesora Halíka: „Islámský stát je islámský“

Do dosti trapné situace dostali představitelé nejvýznamnější islámské univerzity al Azhar a českého multikulturalisty a velekněze „dobra“ profesora Tomáše Halíka. Pan profesor Halík se v Lidových novinách 1. listopadu rozplýval nad tím, jak jsou jeho muslimští přátelé z univerzity al Azhar umírnění vykladači islámu a jak jsou mu bližší než katolík Hájek a jeho Protiproud.

No a jak tito jeho přátelé z nejvýznamnější islámské univerzity al Azhar prokázali svou umírněnost? Třeba tím, že s jejich posvěcením vyšla v češtině kniha popisující, jak se mají homosexuálové zabíjet (Podrobně jsem o tom psal zde.) Také tím, že odsouhlasili trest smrti pro toho, kdo odpadne od islámu (podrobnosti v mé knize Ježíš Kristus a islám). Nebo třeba tím, že vydali náboženský edikt, jímž odmítli označit Islámský stát v Sýrii a Iráku za neislámský. Jejich podrobné zhodnocení ideologie a činů Islámského státu vedlo k závěru, že sice některé z činů jsou mimo tradiční výklad islámu, ale konání Islámského státu jako celu JE V SOULADU S ISLÁMEM. Tedy přesněji  nedělají nic, kvůli čemu by museli být exkomunikováni z islámu!

Vtipné je, že už krátce po zveřejnění Halíkova článku jej na netolerantní a násilný výklad islámu na univerzitě al Azhar upozornil křesťanský aktivista Dan Drápal v mailu zaslaném do redakce Lidových novin a v kopii i profesoru Halíkovi a mé osobě (celý text Drápalovy reakce zde). A jak reagoval Halík? Vše odmítl jako konspiraci náboženského extremisty Lukáše Lhoťana. Inu Halík je asi víc znaly islámu než samotní muslimští duchovní ….

Podrobnosti k odmítnutí muslimských duchovních odsoudit Islámský stát jako neislámský zde.

Autor: Lukáš Lhoťan | pátek 19.12.2014 10:17 | karma článku: 39,97 | přečteno: 3972x