Muslimský masový vrah v Rakousku byl motivován Islámským státem?

Zamlčují rakouské úřady úmyslně skutečný motiv masové vraždy v Štyrském Hradci? Objevuji se svědectví, že vrah mohl být motivován ve svém vraždění výzvou Islámského státu, který vyzval muslimy k útokům na obyvatele Evropy. 

Německý web pi-news.net upozornil na informace, které se objevily v rakouských mediích, že muslimský vrah bosenského původu měl dlouhodobě projevovat snahu vnutit ortodoxní islám své rodině a byl to i důvod jeho rozporu s jeho ženou, která si islámskou ortodoxií nechtěla nechat vnutit.

Vrah například nutil svou ženu k nošení islámského zahalení hlavy apod. Rakouské úřady a media se snaží tvrdit, že muž byl v pomatení mysli, dočasném amoku a byl psychicky labilní. Jak se ovšem ukazuje, byl muslimský vrah spíše motivován islámskou nenávisti, když k němu docházelo k postupné islámské radikalizaci a snaze praktikovat ortodoxní islám.

Bojí se snad rakouské úřady a multikulturní politici, že přiznat skutečný motiv muslimského vraha by jen zesílilo odpor Rakušanů k islámu a přistěhovalectví muslimů? Boji se snad posílení vlivu politiků odmítající islamizaci oproti politikům, z levice i pravice, propagující multikulturalismus a vlastně i islamizaci? Eurabia o tom píše, že "předseda nejdůvěryhodnější strany v očích rakouských voličů – Svobodných (FPÖ), Heinz-Christian Strache, na rozdíl od policie, která z útočníka udělala oběť duševní nemoci, nevyloučil klasický náboženský (džihádistický) motiv masakru. (Pokračováni komentáře zde.)

V rakouských mediích se objevila i informace, že muslimský vrah se cítil být „náboženský pronásledován“ a proto asi také úmyslně najel s automobilem do skupiny Rakušanů. Je to klasická ukázka myšlení vyznavačů ortodoxního islámu, kteří všechny okolo obviňují z nepřátelství k islámu a ospravedlňuji tak své vlastí agresivní chování. Velice dobře to popsal Alí Síná v knize Jak porozumět Mohamedovi a muslimům (ukázka z textu zde).

 

Autor: Lukáš Lhoťan | středa 24.6.2015 16:13 | karma článku: 34,81 | přečteno: 1945x