Muslimové v Německu napadli spisovatele a kritika islámu

Rozdíl mezi vlivem učení islámu a jiných učení na jejich stoupence je vidět i ve vztahu ke kritikům těchto učení. Přesvědčit se o tom mohl nedávno i pakistánský spisovatel Zahíd Chán v sousedním Německu. Skupina muslimů se jej tam pokusila napadnout kvůli jeho knize "Mohammedovy zločiny", která je kritická k zakladateli islámu.

Muslimové se pokusili fyzicky napadnout spisovatele během jeho prezentace této knihy a jen díky přítomnosti policie se muslimům útok nepovedl. Již i německá veřejnost si začíná uvědomovat, že není něco v pořádku, když speciálně jen kvůli muslimům musí být na prezentacích kritiků islámu přítomná policie, aby je ochránila před islámskou nenávistí.

Zahíd Chan pochází z muslimského prostředí a díky své znalosti islámu dokazuje na názorných příkladech nekompatibilitu ortodoxního islámu s demokracii a evropskými hodnotami. Jeho závěr je jednoznačný, Evropa nemůže být současné multikulturní a demokratická, protože islám demokracii a osobním právům jednotlivce nepřeje. Ukazkou mohou být také některé názory předních českých muslimů, jenž uvádím ve své knize Islám a islamismus v České republice (podrobnosti zde).

Zahíd Chan varuje evropskou, a tedy i českou, veřejnost, že Evropa se opíjí fikcí o slučitelnosti stále více rostoucí islámské menšiny se (zatím) většinovou evropskou společností. Podle Chana již brzy může
být pro Evropu pozdě si uvědomit,že demokratická a sekulární společnost zaniká a místo ní se v následujících desetiletích nastolí návrat k barbarství z 7 století, tedy k islámské společnosti dle představ Mohammeda.

Lukáš Lhoťan - spisovatel, bloger
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice (podrobnosti zde), redaktor košer finančního webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent vzdělávacích kurzu o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).

Autor: Lukáš Lhoťan | čtvrtek 11.7.2013 11:05 | karma článku: 26,16 | přečteno: 1149x