Muslimové v Česku chtějí islámské právo šaria

Bouřlivou debatu na internetu vyvolal vznik diskusní komunity na facebook.com pod názvem Šaria pro Česko. Tato skupina se inspiruje u jiných Evropských skupin a volá po zavedení islámského práva v České republice. Správcem této skupiny není nikdo jiný než Lukáš Větrovec (alias Alija Harisovič).

 

Dalším správcem je jistý Hamza Jan Velička, český muslim studující v Egyptě na líhni Muslimského bratrstva univerzitě al-Azhar, který pochází z Prahy. Oba naší konvertité propaguji islám ne pouze jako náboženství, ale i politickou ideologii.

Lukáš Větrovec se již v České republice proslavil opakovaným předčítáním radikálního kázáni v brněnské mešitě, podle české policie byl obsah pátečního kázáni plný islámské nenávisti a bylo naplnění skutkové podstaty trestného činu, ale to, že se vydá cestou jako jiní muslimové v Evropě a rozhodne se veřejně propagovat zavedení islámského práva šaria v České republice jsme opravdu nečekal.

Ale nečekám, že české úřady a bezpečnostní služby se zamíří hlouběji na tuto problematiku. Ony si jistě vystačí s tvrzením předsedy Islámské nadace v Brně Muneeba Hasana Alrawiho, že islámský radikalismus je problém konvertitů k islámu a lidé ovládající mešity za to žádnou odpovědnost. Jenže kdo má rozum se musí ptát, proč potom tito lidé kážou v českých mešitách a kdo je takto radikalizuje, když se odvolávají při obhajobě své verze islámu na lidi z mešit?

Inu ukázku kontroverzních názoru a názoru podporujících terorismus a násilí k nevěřícím mezi představiteli Českých mešit a islámských nadací, společně s vývojem českého islámu jsem popsal v knize Islám a islamismus v České republice zde.

Štěstím v neštěstí České republiky je, že byť se zde vytváří radikální muslimská komunita není počet muslimů zatím příliš veliký. Proto si mohou státní orgány tvrdit, že problém neexistuje a společnost se tvářit, že je vše v pořádku a to do chvíle než to zde bouchne nebo bude muslimská komunita natolik zradikalizovaná a veliká, že se pokusí o převrat. Ono kdysi před staletími v takové Sýrii nebyli muslimové ve většině, ale poté co ji dobyli a terorem vyhnali, konvertovali či ujařmili původní obyvatelstvo …

Skupina je zde na facebook.com 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lukáš Lhoťan | středa 29.8.2012 13:44 | karma článku: 34,94 | přečteno: 8261x