Muslimové proměňují německý Mnichov k obrazu svému

Tento víkend jsem strávil návštěvou bavorského města Mnichov. V některých ulicích Mnichova jsem si ovšem již připadal jako v přistěhovaleckých čtvrtích amerických velkoměst, nebo na blízkém východě.

Po ulicích chodili muži odění do tradičního arabského oblečení a ženy byly zahaleny šátkem na hlavě. Co mne však nejvíce šokovalo, bylo velké množství muslimských žen nosící i zahalení tváře. Něco takového jsem neviděl ani ve Vídni, kde sice člověk potká na každém roku muslimku se zahalenou hlavou, ale je velmi vzácné potkat muslimku se zahalením tváře.

Během procházky čtvrtí jsem příliš nefotil, měl jsem obavu z možných reakcí muslimů posedávajících v křesílkách na chodnících, ale pořídil jsem aspoň pár fotek muslimských mnichovských obchodů. Jak mi vysvětlil můj doprovod, jedná se o lepší muslimskou část Mnichova. Muslimové zde žijící nebo provozující obchody jsou relativně zámožnější a tak i ulice vypadají kulturněji, ale v lokalitách Mnichova, kde žijí sociálně slabí muslimové, tak tam to vypadá podobně jako u nás v romských ghettech.

Nakonec má kultura muslimských přistěhovalců s romskou kulturou hodně společného. Více k tématu v mém článku Romští muslimové – neznámá část evropských muslimů zde.

 

Autor: Lukáš Lhoťan | úterý 4.8.2015 10:00 | karma článku: 38,34 | přečteno: 3971x