Muslimové mají strach jít do veřejné debaty s Lukášem Lhoťanem

Opět se mi potvrdilo, že asi dělám svou práci dobře. Obhájci islámu a islamisté nemohou zkousnout mou efektivně prováděnou práci - odhalování šíření islámského extremismu v ČR. Dokonce nemají ani odvahu jít veřejně do debaty.

Ukázalo mi to vyjednávání o veřejné debatě v Praze. Byl jsem nejprve osloven Mladými demokraty, jestli bych byl ochoten jít do veřejné debaty a hájit tak své stanoviska. Odpověděl jsem, že ano. Že nemám problém jít debatovat jak s obhájci islámu typu orientalisty Ostřanského či politika Strany zelených Šádího Shanaáha, tak i představiteli muslimské obce. Byli jsme nejprve domluveni.

Jenže včera mi z Mladých demokratů napsali, že se moc omlouvají, ale musí mou účast zrušit, protože obhájci islámu i muslimové odmítli jít veřejně diskutovat s mou osobou. Nezarmoutilo mne to. Naopak jsem z toho rád, jen to dokazuje, že mí protivníci nemají protiargumenty a nemohou zpochybňovat to, co říkám, žádnými fakty. Raději „stáhnou ocas mezi nohy“ a hledají záminky proč do debaty se mnou nejít.

Je to vlastně humorné. Jak se opakovaně ukázalo, lidé typu muslima Vladimíra Sáňky, orientalisty Ostřanského či politika muslima Šádího Shanaáha mne pomlouvají a urážejí, kde mohou, ale jakmile mají tyto své postoje obhájit veřejně, tak se leknou a utíkají.

Naopak aby nebyla zpochybňována jejich dogmata, tvrzení a propaganda, dělají vše proto, aby narušili nebo nejlépe úplně zrušili veřejné debaty, v nichž se mám účastnit. Příkladem je i debata na pražském Arcibiskupském gymnáziu před pár měsíci, kterou se pokoušeli zrušit a kde i onen poctivý a čistý politik Strany zelených lhal o muslimském účastníkovi, že je salafista. A to jen proto, aby zabránil veřejné debatě o problému islámu.

Ale chování obhájců islámu a muslimů mne moc nepřekvapuje. Naopak nádherně ho popisuje Alí Síná v tomto článku, který pojednává o tom, jak muslimové vždy obviňují druhé, aby tak ospravedlnili vlastní agresi a podvody.

Důležité upozornění! Mladí demokraté učinili co bylo v jejich silách, aby se debata uskutečnila, ale muslimové jasně řekli, že s Lukášem Lhoťanem nebudou diskutovat. Mladí demokraté mi jasně řekli, že "postoj muslimské obce, a tedy odmítnutí jednat přímo s Vámi nebudou tajit, stejně jako cokoli dalšího". Takže u nich žádný problém v tomto nevidím, jen chci zdůraznit dvě věci:

1. Muslimové se bojí veřejné debaty s Lukášem Lhoťanem.

2. Muslimové si chtějí vynutit takové složení debaty, aby bylo pro ně co nejpříznivější a nebyli tam lidé, co by jim mohli klást nepříjemné dotazy a ptát se na nepříjemná fakta.

Kvůli těmto dvěma bodům jsem napsal i tento blog.

Zástupcům Mladých demokratů jsem odpověděl toto:
Dobrý den,
děkuji moc za Vaši informací a beru ji v potaz. Chápu, že chcete uspořádat veřejnou debatu o tak aktuálním problému, jako je islám. Ale považuji dost za nešťastné, že jste si od muslimů a obhájců islámu nechali vnutit to, kdo bude jejich oponentem. Toto chování z jejich strany je vlastně takové vydírání a určování toho, jak si mohou dělat svou propagandu na Vaší akci a nikdo jim to nemohl ohrozit.

Je to Vaše rozhodnutí, ale nepřijde mi moc demokratické a správné. Osobně bych to učinil tak, že bych jim prostě řekl, že buď přijdou, nebo na jejich místech budou cedulky s informací o tom, že se odmítli debaty zúčastnit. Takhle vlastně opravdu oni určují Vám jak má celá akce vypadat a dost pochybuji, že tam nakonec vystoupí nějaký skutečný oponent, co jim bude klast opravdu důležité, byť kontroverzní otázky.

Ale jak říkám, je to to Vaše věc. Osobně s tím nemám žádný problém, aspoň mi zůstane více času na povinnosti zde na Moravě. Byť mi opravdu přijde toto jejich chování jako ukázka toho, co není demokratické, ale spíše cenzorství a snaha umlčet pro ně nepříjemné fakta a otázky.

S pozdravem Lukáš Lhoťan

 

Autor: Lukáš Lhoťan | středa 23.9.2015 17:22 | karma článku: 33,43 | přečteno: 1475x